KU Swix Pro 550x90px

Pyhäjärven SM-viikonloppu todennäköisesti viikolla eteenpäin

Pohti SKi Team järjestää SM-hiihdot Pyhäjärvellä. Kuva: Touho Häkkinen

Pohti SKi Team järjestää SM-hiihdot Pyhäjärvellä. Kuva: Touho Häkkinen

Pyhäjärven SM-viikonloppu siirtyy todennäköisesti viikolla eteenpäin. Tällöin uusi ajankohta olisi 12.-14. helmikuuta. Kyseinen viikonloppu on tällä hetkelllä vapaa maailmancupin osakilpailuista. Seuraavana viikonloppuna kalenterissa on osakilpailut Tshekin Nove Mestossa. Epävarmaa tosin on kuinka moni maa tai urheilija haluaa Tshekkiin matkustaa aivan maailmanmestaruuskilpailujen kynnyksellä.

Kansainvälinen hiihtoliitto tiedotti Ulricehamnin maailmancup-viikonlopun siirron yhteydessä myös Ruotsin ja Suomen SM-viikonloppuen siirrosta. Ruotsalaiset tiedottivat, että Ruotsin mestaruuksista hiihdetään 9.-11. helmikuuta.

Pyhäjärvellä ollaan valmiita viikonlopun siirtoon, mutta asia ratkeaa Suomen Hiihtoliiton ja Ylen kesken. Mahdollisesti myös TV-oikeuksien omistajalla Infront Sports & Medialla on sanansa sanottavana asiaan.

– Meille siirto ei ole ongelma. Olemme valmiita joustamaan, mutta Hiihtoliitto tiedottaa asiasta varmasti lähipäivien aikana, kertoo Pyhäjärven Pohdin palkittu puuhamies Kauko Tikkanen.

Tikkasen mukaan mahdollinen siirto myöhäisempään ajankohtaan olisi pikemminkin siunaus.

– Toiveissa on, että koronatilanne helpottaisi ja voisimme ottaa yleisöä paikan päälle.

Jos yleisöä ei paikan päälle saa ottaa, tarkoittaa se noin 30 000 euron pääsylipputulojen menetystä.

Lumiolosuhteiden suhteen Tikkanen on erittäin luottavainen. Tarpeen vaatiessa kisat on mahdollista käydä 2,5 kilometrin ladulla.

– Meillä on nyt säilölumikasassa lunta 1,6 kilometrin sprinttilatuun. Pakkasia on ennustettu ja meilllä on mahdollisuus tykittää vesijohtoputkien ansiosta suoraan ladulle, kertoo Tikkanen.

Pyhäjärven viikonloppuna on tarkoitus kilpailla perinteisen parisprintit, 10/15 kilometrin vapaan kilpailut sekä perinteisen sprintit.

Lue myös: Kauko Tikkanen ja Pohti Skiteam palkittu vuoden urheilumanagerointiteosta

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit