swix rullahiihto550 90

Rezac Team Xtra Personelliin

Stanislav Rezac vaihtaa tallia. Kuva: Susanka/NordicFocus

Stanislav Rezac vaihtaa tallia. Kuva: Susanka/NordicFocus

Ski Classics-sarja alkaa sunnuntaina Tshekeissä hiihdettävästä Jizerska Padesatkasta. Tänään pidetyn lehdistötilaisuuden suurin uutinen oli, kun Team Xtra personelin tallipäällikkö Nils Marius Otterstad kertoi yhden viime vuosien menestyneimmän pitkän matkan hiihtäjän Stanislav Rezacin siirtyvän talliin.

Rezac on aiemmin hiihtänyt Team Patriassa ja Skinfit Racing Teamissä.

- Voin vahvistaa, että Rezac on nyt täysammatilainen Team Xtra Personellin tallissa ja kantaa sunnuntaina vihreää pipoamme, paljasti Otterstad.

Ski Classics-sarjan johtaja David Nillson huokui tyytyväisyyttä sarjan kehitykseen. Tallien määrä ja taso on noussut, smoin kuin yleinen kiinnostus.

- Suurin muutos verrattuna viime vuoteen on tapahtumien määrä väheneminen seitsemästä kuuteen ja se, että finaali tapahtuma on tänä vuonna Årefjellrennet, kertoi Nilsson.
Ennakkosuosikkien tunnelmia

Team Xtra Personellin Anders Auklan vakuutti oman ja tallin harjoituskauden sujuneen hyvin.

- Tuntuu hyvältä. Minulla ja koko tallilla on takana erittäin onnistunut harjoituskausi. Toivon olevani palkintopallilla joka kilpailussa, kommentoi Aukland ja jatkoi:

- Voittaakseen Marcialongan, König Ludvig Laufin tai Vasaloppetin on oltava todella kova tasatyöntäjä, mutta tykkään itse mäkisemmistä reiteistä ja on hyvä, että niitä on mukana sarjassa.

Jörgen Aukland puolestaan ei laske Jizerska Padestakaa suosikki kilpailujensa joukkoon vaan hänen päätavoitteensa ovat Marcialongassa ja Vasaloppetissa. Jörgen Aukland laskee, että hän ei pärjää normaalimatkojen miehiä vastaan vuorotahdilla ja sen takia on paras keskittyä vain vahvuuksiin eli tasatyöntöön.

Team Coopin kolminkertainen Vasalopopet-voittaja Oskar Svärd kärsi viime talvena parasiitista, jonka takia lähes koko kausi meni sivu suun. Svärd pääsi aloittamaan harjoituskauden ajoissa.

- Viime vuoden terveysongelmat on voitettu ja nyt tilanne on hyvä. Takana tosin on flunssa ja poskiontelon tulehdus, kertoi Svärd.

Lukas Bauerin starttaamien on vielä epävarmaa.

- Tour de Ski päättyi sunnuntaina ja on selvää, että palautuminen kestää. Tiistaina olo oli hyvä, mutta keskiviikkona olin todella väsynyt. Nyt olo on tuntunut paremmalta päivä päivältä. Päätän huomenna starttaanko. Jos starttaa, mutta vire ei ole sunnuntaina hyvä, autan tallikavereitani, kertoi Bauer.

Skofterud mukana

Naisten kilpailun ehdoton ennakkosuosiikki on Vibeke Skofterud, joka voitti viime vuonna Vasaloppetin ennätysajalla.

- Olo on hyvä. Tein joulutauolla hyvän harjoitusjakson ja on hienoa olla täällä, kommentoi Skofterud.

Tänä vuonna Skofterudia ei nähtäne Vasaloppetissa.

- Val di Fiemmen MM-kisojen 30 kilometriä on yksi kauden päätavoitteistana. Toivon hiihtäväni siellä eikä tässä tapauksesssa päivää myöhemmin kalenterissa oleva Vasaloppet sovi ohjelmaan, sanoi Skofterud.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit