KU Swix Pro 550x90px

RollerSafe tuo markkinoille levyjarrulliset rullasukset

RollerSafe on kehittänyt levyjarrullisia rullasuksia. Kuva: Rollersafe

RollerSafe on kehittänyt levyjarrullisia rullasuksia. Kuva: Rollersafe

Norjalainen yritys RollerSafe on tuomassa ensi vuonna markkinoille rullasukset, joissa on langattomalla yhteydellä toimivat levyjarrut. Sukset esiteltiin viime talvena ISPO-messuilla ja suuremmalle yleisölle tämän syksyn Birkebeinerrittetissä. Jarrut toimivat RF-yhteydellä ja jarrupainike on hiihtosauvojen kahvassa. Systeemiä on kehitetty pitkään.

- Kaikki alkoi jo vuonna 1999 opikeluihin liittyvästä projektista, jossa kehitin saman tyyppisen ratkaisun rullaluistimiin. Rullasuksia on kehitetty aktiivisesti nyt noin kolmen vuoden ajan, kertoo idean isä Atle Stubberud Hevoskuurille.

Kehitystyö sai alkunsa ihmisten tarpeesta päästä rullahiihtämään turvallisemmin ja mukavammin myös mäkisemmissä maastoissa.

- RF-tekniikka mahdollistaa jarruttamisen ilman kaapelia. Kummassakin suksessa on toisistaan erillinen jarruyksikkönsä. Tämä tarkoittaa sitä, että oikean käden sauvassa on jarrunappi oikealle sukselle ja vasemmassa sauvassa vasemmalle sukselle, kertoo Stubberud.

rollersafe2Kuvassa jarrupainikkeet sauvojen päässä. Kuva: Rollersafe.

Jarruihin totuttelu vaatii muutaman harjoituskerran.

- Ennen jarrutusta painopistettä tulee siirtää hiukan eteenpäin varpaille ja tämän jälkeen painat vain nappia sauvoissa ja vauhti hiljenee.

Systeemi tarvitsee akun, joka sijoitetaan rullasuksen runkoon. Stubberud lupaa akun kestävän 50-100 tuntia ilman latausta. lataus tapahtuu mini-USB:llä.

RollerSafen tavoitteena on myydä ensimmäiset sukset maailmalle ensi vuoden toukokuussa. Suomalaista maahantuojaa ei ole haussa, vaan myynti tulee tapahtumaan RollerSafen nettisivujen kautta.

Lue lisää:
http://www.rollersafe.no/

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit