KU Swix Pro 550x90px

Roponen Rukan nopein – Niskanen koko Suomen Cupin ykkönen

RiittaLiisaRoponen290112Riitta-Liisa Roponen oli päivän ykkönen hiihdon Suomen Cupin viimeisessä kilpailussa. Kerttu Niskanen varmisti kakkossijallaan Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton.

RiittaLiisaRoponen290112Riitta-Liisa Roponen oli Suomen Cupin finaalin ykkönen. Kuvassa Ritu Keuruun SM-hiihdoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiRiitta-Liisa Roponen oli päivän ykkönen hiihdon Suomen Cupin viimeisessä kilpailussa. Kerttu Niskanen varmisti kakkossijallaan Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton.

Naisten viimeinen osakilpailu oli 10 kilometrin yhteislähtö vapaalla tyylillä. Naiset aloittivat varsin leppoisaan tahtiin eikä suuria eroja tullut ensimmäisten kilometrien aikana. Riitta-Liisa Roponen siirtyi kärkeen kolmen kilometrin jälkeen ja sai pääjoukkoon vauhtia. Viiden naisen joukko (Kaisa Varis, Kerttu Niskanen, Mari Laukkanen, Anne Kyllönen ja Laura Ahervo) seurasi Roposta tiukasti, mutta muihin ero kasvoi nopeasti.

Roponen irtosi kuitenkin muilta jo varhaisessa vaiheessa neljän kilometrin kohdalla ja hiihti ylivoimaiseen voittoon. Ahervo ja Niskanen pystyivät parhaiten seuraamaan Roposta. Niskanen pudotti Ahervon peesistään radan nousuosuuden jälkeen ja ratkaisi kakkossijan itselleen.

Roponen ylitti maaliviivan ajassa 29.45,4 ja eroa Niskaseen tuli 33 sekuntia. Kakkossijallaan Niskanen varmisti itselleen Suomen Cupin kokonaiskisan voiton. Ahervo jäi Roposesta 52 sekuntia ollen kisassa kolmas ja cupissa toinen. Maija Hakala kiri neljänneksi ja Kaisa Varis viidenneksi, mutta heidän eronsa kärkeen oli jo yli minuutin. Cupin kokonaistuloksissa kolmanneksi tullut ja hyvää kautta hiihtänyt Anne Kyllönen oli päivän kisassa vasta kahdeksas.

Roponen on tyytyväinen Suomen Cupin tulosta kotimaiseen kilpailukalenteriin ja yrittää hiihtää osakilpailuja aina mahdollisuuksien mukaan. Päivän ratkaisu tapahtui hieman yllättäen.

– Tarkoitukseni oli mennä ensimmäinen kierros peesaillen ja katsella, mitä siitä tulee. Toisen kierroksen lopussa päätin ylämäkeen kokeilla. Lähdin menemään omaa vauhtia, siitä se ero sitten yhtäkkiä revähtikin, Roponen kertoi YLE Urheilulle.

Roposen kausi ei sujunut oikein suunnitelmien mukaan, ja hän totesikin etenkin alkukauden olleen hirveän vaikea ja raskas. Tour de Skin ja ennen Salpausselän kisoja pitämänsä korkean paikan leirin jälkeen Roponen löysi kuitenkin hyvän hiihtovauhdin. Roposen mukaan korkean paikan leiri on ohjelmassa myös ensi kaudella ennen Val di Fiemmen MM-kisoja, sen verran hyvät kokemukset tästä olivat.

– Sen jälkeen tulivat ne parhaat hiihdot. Tämä oli ihan hyvä tällainen kokeiluvuosi. Nyt tiedän, mitä ensi vuonna teen paremmin. Tämä oli hirmu raskas vuosi, paljon tuli pettymyksiä ja vain muutama hyvä kisa, mutta kokonaisuudessa ei tämä missään nimessä huonoa arvosanaa saa, mietti Roponen tämän talven edesottamuksiaan

SUOMEN CUP, RUKA

10 KM (V), YHTEISLÄHTÖ, NAISET

1. Riitta-Liisa Roponen 29.45,4
2. Kerttu Niskanen + 33,2
3. Laura Ahervo + 52,6
4. Maija Hakala +1.06,3
5. Kaisa Varis +1.08,9
6. Marjaana Pitkänen +1.10,5
7. Anne Mäkinen +1.14,2
8. Anne Kyllönen +1.20,1
9. Silja Tarvonen +1.21,8
10. Mari Laukkanen +1.36,4

SUOMEN CUP, KOKONAISKILPAILU

1. Kerttu Niskanen 537
2. Laura Ahervo 446
3. Anne Kyllönen 413
4. Riitta-Liisa Roponen 290
5. Anne Mäkinen 288
6. Maija Hakala 281
7. Krista Lähteenmäki 260
8. Aino-Kaisa Saarinen 246
9. Riikka Sarasoja-Lilja 206
10. Maria Grundvall 204

Lähde: YLE Urheilu

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit