KU Swix Pro 22 550x90px

Rukalle ennustettu tulipalopakkasia

Rukan upeaa maisemaa viime vuonna kuvattuna. Kuva: NordicFocus

Rukan upeaa maisemaa viime vuonna kuvattuna. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon maailamncup käynnistyy tulevana viikonloppuna Rukalla, jonne on ennustettu erityisesti lauantaille tulipalopakkasia.

Tämän hetkisen Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan lämpötila on koko lauantaipäivän noin 20 pakkasasteen tuntumassa. Forecan ennusteenkin mukaan pakkasta on luvassa noin 18 astetta. Lajisääntöjen mukainen pakkasraja on -20 astetta.

Lauantaina Rukalla on määrä hiihtää naisten perinteisen 10 kilometriä ja miesten 15 kilometriä väliaikalähtöinä.

– Tälläiset ei lämpötilat eivät ole tyypillisiä tähän aikaan vuodesta Rukalla, kertoo meterologi Nina Karusto Ylen verkkosivuilla.

Ylen haastattelema maastohiihtomatkojen kilpailunjohtaja Niklas Turku kertoo, että pakkasasteen lisäksi mahdollisiin siirtoihin tai perumisiin vaikuttaa myös tuuli ja ilmankosteus. 

– Säätä tullaan seuraamaan tunti tunnilta. Tuomarineuvosto kuuntelee päätöstä tehdessään myös urheilijoita. Uskon että kilpailemaan kuitenkin päästään, Turku sanoo Ylen sivuilla.

Rukalla hiihdetään perjantaina perinteisen sprintit. Lauantain perinteisen väliaikalähtöjen perusteella hiihdetään sunnuntaina 10/15 kilometrin takaa-ajokilpailut vapaalla hiihtotavalla.

Katso myös: Hiihdon maailmancupin kalenteri kaudelle 2021/2022

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit