KU Swix Pro 550x90px

Rukan koronatesteissä jo toinen väärä hälytys – islantilaisella epäonnea

Snorri Einarsson on kiertänyt maailmancupia islannin väreissä. Kuva: NordicFocus

Snorri Einarsson on kiertänyt maailmancupia islannin väreissä. Kuva: NordicFocus

Norjan maajoukkuevalmentajan Eirik Myhr Nossumin jatkoksi Rukalla on ilmennyt myös toinen tapaus, jossa ensimmäinen koronatesti antoi positiivisen tuloksen ja varmistustesti negatiivisen tuloksen. Tällä kertaa seurauksena oli se, että Islannin Snorri Einarsson ei päässyt tänään sprintissä viivalle.

– Rukalle saavuttaessa annetussa testissä yksi Islannin joukkueen jäsen positiivisen testtuloksen, jonka takia koko joukkue asetettiin karanteeniin siihen asti kunnes varmistustustestin tulos saapuisi. Tuloksen toimittaminen viivästyi ja saapui vasta tämän päivän kilpailun alkamisen jälkeen. PCR-testin testitulos oli negatiivinen. Joukkueelle ei ilmoitettu mahdollisista nopeutetusta mahdollisuuksista testituloksen saamiseen, tiedottaa Kansainvälinen hiihtolitto.

– Näin Snorri Eythor Einarsson ei voinut kilpailla perjantaisess sprnttikilpailussa. FIS:n päätöksellä hän saa startata lauantaina ja sunnuntaina, ja hänelle annetaan mintourille sama aika kuin perjantaisen sprintin viimeisellä hiihtäjällä.

Mikään eilisen teeren poika Einarsson ei ole. Hän sijoittui Seefeldin MM-hiihdoissa 50 kilometrin kilpailussa sijalle 18. Einarssonin äiti on islantilainen ja isä norjalainen. Aiemmin Einarsson kilpaili norjalaisena. Vuonna 2012 hän otti Norjan mestaruushiihdoissa hopeaa 30 kilometrin yhdistelmäkilpailusta.

-Petri ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit