swix rullahiihto550 90

Rukan sprinttirata on hiihtäjien mieleen

Niklas Colliander pitää Rukan laduista. Kuva: Aapo Laiho/NordicFocus

Niklas Colliander pitää Rukan laduista. Kuva: Aapo Laiho/NordicFocus

Rukan sprinttirata on vuosia ollut kaikenmaalaisten hiihtäjien suosikki. Niklas Colliander ja Riikka Sarasoja-Lilja ovat kaksi hiihtäjää, jotka minitourin avauskilpailun reittiä ylistävät.

- Rata on haastava ja kova. Se on selkeälinjainen. Ylämäet ovat suorat, eikä siinä ole yhtään pahaa mutkaa. Viidenneltä sijaltakin pystyy nousemaan kärkeen. Rata on oikeudenmukainen niille, jotka eivät ole taktisesti niin kovia kuin fyysisesti, Niklas Colliander sanoi.

Vantaalainen asennoituu sprinttiin niin, että ensin keskittyminen on täysin karsinnassa ja sen läpäisyssä, sitten alkaa uuteen keskittyminen. Riikka Sarasoja-Lilja on parempi vapaan sprintissä, ja Rukan viikonlopussakin hän odottaa erityisen innokkaana vapaan vitosta.

- Radan alku on tosi vauhdikas. Ensimmäisessä ylämäessä pääsee vauhtiin. Tykkään, että on vähän tasatyöntöä ja selkeät nousut. Miehetkään eivät pysty hiihtämään pelkästään tasatyöntöä, Sarasoja-Lilja kehuu.

Radan fyysisyys sopii Sarasoja-Liljalle ja on juuri hänelle mieluisa rata perinteisen sprinttiin. Mutta olisiko kehutussa radassa jotain, mitä hän haluaisi muuttaa?

- Loppusuoralle kun tultaisiin vauhdilla...silloin rata olisi täydellinen. Nyt loppuun asti joutuu tekemään töitä, Sarasoja-Lilja sanoi.

Radasta on innoissaan myös sprinttimaajoukkueen valmentaja Niclas Grön.

- Pidän radasta paljon. Se tarjoaa reiluja mies miestä ja nainen naista vastaan –kamppailuja. Ei ole mahdollista hiihtää pelkkää tasatyöntöä. Huomaan erityisesti sprinttimaajoukkueen urheilijoistakin, että he ovat radasta innoissaan.

- Heidi Lehikoinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit