KU Swix Pro 550x90px

Ruotsalainen Oskar Svensson otti riskin ja hiihti tasurilla kuudenneksi

Oskar Svensson hiihti tänään kuudennneksi tasatyönnöllä. Kuva: NordicFocus

Oskar Svensson hiihti tänään kuudennneksi tasatyönnöllä. Kuva: NordicFocus

25-vuotias ruotsalainen Oskar Svensson on ollut useasti maailmancupissa sprinttifinaalissa. Tänään hän oli ensimmäistä kertaa kymmenen parhaan joukossa normaalimatkoilla – kuudes. Sijoitus tuli tasatyönnöllä.

– Oli uskomattoman raskasta työntää mäen loppuosa. Tein minkä pystyin, kommentoi Svensson SVT:n haastatteluja siteeravan Längd.sen mukaan.

– Olin yllättänyt, että kukaan muu ei päätynyt samaan valintaan. Seisoin ja pohdin ennen starttia, mitä tekisin. Se oli pientä uhkapeliä – hienoa, että se toimi, jatkoi Svensson, joka on nyt kokonaistilanteessa kolmantena.

– Tänään tuntui todella hyvältä. Pystyin pitämään vauhtia ja palautumaan jokaisen kierroksen pääteeksi. Noin pitkän mäen tasatyöntäminen tässä korkeudessa tuntui äärimmäisen raskaalta. Tuntuu todella hienolta, että selvisin siitä. Tämä osoitus siitä, että kroppa toimii.

Svensson näkee kolmentena takaa-ajoon starttaamisen erittäin motivoivana.

– Tavoitteena on pärjätä kokonaiskilpailussa, joten yritän pysyä huomenna mukana, sanoi Svensson, joka on pärjännyt selvästi paremmin perinteisellä hiihtotavalla.

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit