KU Swix Pro 550x90px

Ruotsalaishiihtäjä veikkasi kilpailua johon osallistui – kuukausi kilpailukieltoa

Ruotsin hiihtoliitto määräsi Max Novakille  kuukauden kilpailukiellon. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Ruotsin hiihtoliitto määräsi Max Novakille kuukauden kilpailukiellon. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Ruotsalaishiihtäjä Max Novak voitti tasatyönnöllä 15 kilometrin perinteisen kilpailun Ruotsin Bruksvallarnassa marraskuun loppupuolella. Ennen kilpailua hän oli lyönyt vetoa kilpailun tuloksista, kertoi sen ääneen ja nyt Novakille on määrätty kuukauden kilpailukielto.

Novak satsaa pitkille matkoille. Kilpailukielto päättyy viisi päivää ennen Visma Ski Classics -sarjan avausta.

Novak kertoi veikanneensa kilpailun voittajaksi lopulta toiseksi sijoittunut William Poromaata.

Kilpailun järjestäjä päätti ilmoittaa tapahtumasta kansainväliselle hiihtoliitolle FIS:lle, koska toiminta oli vastoin FIS:n ja Ruotsin urheiluliiton sääntöjä.

FIS päätti kuitenkin lähettää asian takaisin Ruotsin hiihtoliitolle ja tänään päätös tuli. Novak asetettiin kuukauden kilpailukieltoon.

– Tämä on surullinen päätös, mutta samalla meillä on suuri vastuu käsitellä vedonlyöntiä ja uhkapelejä voimassa olevien säännösten mukaisesti. Myös me järjestössä opimme tästä ja tulemme tekemään hiihtäjillemme entistä selvemmäksi asiaan liittyvät säännöt, sanoo Ruotsin hiihtoliiton puheenjohtaja Karin Mattsson lehdistötiedotteessa.

– Aivan rehellisesti, en tiennyt, että se oli kiellettyä. En ollut mukana pelivaihtoehtona, joten en pyrkinyt vaikuttamaan tulokseen, puolustautuu Novak.

24-vuotias Novak hiihtää Team Ramuddenin väreissä ja sijoittui viime talvena Visma Ski Classics -kilpailussa kolme kertaa kymmenen parhaan joukkoon.

Lue myös: Visma Ski Classics -tallit esittelyssä: kaksinkertainen Vasaloppet-voittaja Lina Korsgren Team Ramuddenin tähti

-Petri ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit