swix rullahiihto550 90

Ruotsin hiihtoliitossa on myrskynnyt – nyt nimettiin uusi lajijohtaja

Ruotsin hiihtoliitto uusi maastohiihdon lajijohtaja Lars Öberg. Kuva: Ruotsin hiihtoliitto

Ruotsin hiihtoliitto uusi maastohiihdon lajijohtaja Lars Öberg. Kuva: Ruotsin hiihtoliitto

Ruotsin hiihtoliitto tiedottaa Lars Öbergin aloittavan uutena maastohiihdon lajipäälikkönä. Öberg on aiemmin toiminut liiton palveluksessa suksihuoltajana, huoltopäällikkönä ja päävalmentajana. Hänellä on johtamiskokemusta myös poliisiorganisaatiosta.

Ruotsin hiihtoliitossa on kuohunut viime vuosina. Ongelmat alkoivat jo vuonna 2019, kun päävalmentaja Rikard Grip sai yllättäen potkut. Tämän jälkeen ainakin neljä valmentajaa on saanut liitosta potkut tai lähtenyt oma-aloitteisesti ennen aikojaan.

Aiemmin lajipäällikkönä toiminut Daniel Fåhraeus puolestaan jätti tehtävänsä kesällä, toimittuaan tehtävässään vain 1,5 vuotta. Hän koki, että ei saanut tehtävässään tukea liiton johdolta.

Urheilijoiden keskuudessa Fåhreus oli pidetty ja arvostettu johtaja ja heille Fåhreuksen kesäinen ero tuli täytenä yllätyksenä.

Ruotsalaismedioiden mukaan liiton pitkään jatkuneet ongelmat vaikuttivat osaltaan Stina Nilssonin päätökseen vaihtaa maastohiihdosta ampumahiihtoon.

Monet ovat Ruotsissa syyttäneet henkilöstöongelmista liiton johtajaa Ola Strömbergiä, mutta tämä on torjunut kritiikin. Viimeksi elokuun lopussa Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n verkkosivuilla:

– Ihmisillä voi olla mielipiteitä, mutta heillä ei ole kokonaiskuvaa tilanteesta. Olemme tehneet päätöksiä lajin etu edellä, puolusteli Strömberg tuolloin.

Nyt nimetty lajijohtaja Öberg kertoo Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa, että häneen tavoitteenaan on ensin rauhoittaa ja vakauttaa tilannetta liitossa.

– Lyhyellä aikavälillä näen, että roolini uutena lajipäällikkönä on myötävaikuttaa positiiviseen fiilikseen sekä turvallisuuden ja vakauden tunteeseen organisaatiossa, kilpailukauden ja olympialaisten lähestyessä. Vasta sen jälkeen on mahdollista ottaa pitkän aikavälin strategisia kehitysaskeleita, sanoo Öberg.

Öbergin alaisena Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen johtajana toimii Anders Byström.

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit