swix rullahiihto550 90

Ruotsin maajoukkue suuntaa korkeanpaikanleirille Ranskaan – Svahnilla edelleen olkapääongelmia

Linn Svahn on joutunut parantelemaan olkapäätään jo useamman kuukauden. Kuva: NordicFocus

Linn Svahn on joutunut parantelemaan olkapäätään jo useamman kuukauden. Kuva: NordicFocus

Länsinaapurin maastohiihtomaajoukkue suuntaa tänään kauden toiselle korkeanpaikanleirilleen. Paikkana on Ranskan Font Romeu Pyreneillä.

Ruotsin hiihtoliiton tiedotteen mukaan Font Romeussa seurataan tavallistakin enemmän ja tarkemmin korkeaan ilmanalaan sopeutumista, koko kolmeviikkoisen leirin ajan.

– Harjoittelemme suunnilleen tulevien olympialaisten korkeudella, joten on erityisen mielenkiintoista nähdä, miten korkeuteen reagoidaan. Se voi olla hyvin yksilöllistä, sanoo maajoukkueen johtaja Anders Byström tiedotteessa.

– Mittaamme nestetasapainoa ja painoa varmistaaksemme, että saamme riittävästi nestettä ja energiaa. Ohjelmassa myös juoksu- ja voimatestejä, ja lisäksi hiihtäjillä on velvollisuus kirjoittaa ylös miltä heistä tuntuu, jotta voimme nähdä mahdollisimman tarkasti, miten he reagoivat korkeaan ilmanalaan, Byström sanoo.

Ruotsin maajoukkueen leiriohjelma tulee olemaan monipuolinen. Mukana on rullahiihtoa, juoksua, voimaharjoittelua ja pyöräilyä eri vauhdeilla.

– On hyvä, että voimme olla täällä lähes kolme viikkoa, koska se on suunnilleen sama aika korkealla, kuin tulevissa Pekingin olympialaisissa, sanoo Byström.

Sairaslistaa

Osa maajoukkuehiihtäjistä ei pääse leirille mukaan. Linn Svahnin kuntouttaa olkapäätään Ruotsissa. Jonna Sundling, Frida Karlsson, William Poromaa ja Lovisa Modig ovat olleet flunssatoipilaita ja liittyvät mahdollisesti myöhemmin mukaan.

– Linnin on parasta jatkaa olkapään kuntoutusta kotimaassa. Lisäksi meillä on muutama hiihtäjä, joilla on tai on ollut lieviä vilustumisoireita. Odotamme heidän mahdollista myöhempää matkustustaan Ranskaan, kertoo maajoukkueen lääkäri Per Andersson.

Svahn loukkasi olkapäänsä jo kaksi viikkoa ennen Oberstdorfin MM-hiihtoja, kaaduttuaan Ulricehamnin maailmancup-osakilpailussa. Kuntoutus on kestänyt pitkään. Svahnilta jäi sivusuun myös Ruotsin maajoukkueen kesän ensimmäinen korkeanpaikanleiri Ranskan Tignesissä.

Ruotsalaisten leiri alkaa tänään ja päättyy 24. syyskuuta.

Norjan maajoukkue puolestaan leireilee parhaillaan Italiassa.

Lue myös: Lauri Lepistö leirillä kullanhohtoisessa Font Romeussa

-Petr Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit