KU Swix Pro 550x90px

Ruotsin päävalmentaja haluaa kokonaisvoiton Tour de Skiltä

Ebba Andersson on yksi Ruotsin valttikorteista Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Ebba Andersson on yksi Ruotsin valttikorteista Tour de Skillä. Kuva: NordicFocus

Ruotsin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Anders Byström haluaa kokonaisvoiton Tour de Skiltä.

– Meidän pitää ottaa kokonaisvoitto nyt kotiin Se on mahdollista kun Johaug ei ole mukana, sanoo Byström Längd.sen haastattelussa.

– Meidän pitää olla mukana aivan kärkitaistossa ja viimeisessä mäessä useilla on mahdollisuus voittoon, jatkaa Byström.

Frida Karlsson ja Ebba Andersson ovat ennakkoon Ruotsin kovimmat valttikortit kokonaiskilpailussa. Byström uskoo, että myös Jonna Sundling voi taistella kokonaisvoitosta. Heidän lisäkseen Ruotsin vahvat naissprintterit takaavat, että Ruotsi on mukana taistelemassa etappivoitosta jokaisena kilpailupäivänä.

Suomalaisten tapaan myös Ruotsissa ollaan varovaisia ensimmäisten päivien menestyksen suhteen. Tämä johtuu nimenomaan Val Müstairin korkeaan ilmanalaan sopeutumisesta.

– Koska Val Müstair on korkealla ja me menemme sinne suoraan, eivätkä urheilijat ehdi sopeutua korkeuteen. Tänä vuonna ei ollut mahdollisuutta mihinkään muuhun ratkaisuun. Asumme niin matalalla kuin mahdollista, matkustamme ylös, kilpailemme ja tulemme taas alas. Se on toiminut ennenkin, sanoo Byström.

Lue myös: Ruotsin joukkue Tour de Skille

Ruotsin maajoukkue järjesti 10 päivää sitten Östersundissa harjoituskilpailut kolmena päivänä. Ruotsin suurimpiin iltapäivälehtiin kuuluva Aftonbladet välitti kilpailut suorina netti-tv-lähetyksiä ja kiinnostus oli kovaa. Maajoukkuehiihtäjille kilpailut olivat hyvää valmistautumista tulevaan.

– Oli tärkeää viedä viikonloppu läpi niin kilpailunomaisesti kuin mahdollista. Sen sijaan että olisimme pysytelleen mukavuusalueella, loimme kilpailijoille ylimääräistä jännitystä ja painetta netti-tv-lähetyksillä. Se oli myös viesti johtoportaasta, että teemme kaikkemme luodaksemme hiihtäjillemme mahdollisuuksia kilpailuun, sanoo Byström Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa.

Byström mainitsee, että Idressä harjoitellut Calle Halfvarsson on kuntoutumassa syksyn sairasteluista ja saattaa taistella hyvistä sijoista Tour de Skillä.

Vahvan alkukauden hiihtänyt nuori Willian Poromaa on puhunut itse tavoittelevansa hyviä sijoja Tourilta.

– William on ajatuksissaan offensiivinen, ja se on hyvä asia. Hän on varsin hyvin valmistautunut, kommentoi Byström.

Lue myös: William Poromaa – Ruotsin mieshiihdon uusi tähti?

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit