swix rullahiihto550 90

Russian Winter Team tähyää kunnianhimoisesti kohti ensi talven haasteita

Kesä on loma-aikaa, jolloin jokainen voi ottaa hetken hieman rennommin ja nauttia uskomattomista lämpötiloista, jotka ovat tänä suvena olleet ihmetyksen aiheena. Lämpöaalto jatkunee jopa pitkälle elokuuhun asti, joka on tietysti urheileville ihmisille hieman tukalaa. Treenaaminen ei suju yhtä mallikkaasti kuin normaaleissa kesän lämpötiloissa, mutta tavoitteellisten urheilijoiden on sopeuduttava tilanteeseen.

Monet Visma Ski Classics-sarjan ammattitallit ovat jo pitäneet tai pitämässä ensimmäisiä kesäleirejään ja naapurimaamme paras joukkue Russian Winter Team hakee tuntumaan Raubichi-nimisessä paikassa Valko-Venäjällä.

Venäläinen joukkue pärjäsi loistavasti viime talvena ollen koko pitkän matkan hiihtokarusellin neljänneksi paras joukkue. Ermil Vokuev voitti Toblach-Cortinan ja oli sen lisäksi kolme kertaa kolmas, joista yksi oli Vasaloppet. Entinen olympia- ja maailmamestaruuskisojen sankari Maxim Vylegzanin on siirtynyt onnistuneesti pitkän matkan hiihtoon ja hän sijoittui yhdeksänneksi koko kiertueella ollen neljä kertaa kymppisakissa.

Naisten puolella menestys ei ollut aivan yhtä kovaa, mutta Olga Tsareva oli mestaruustaistossa sijalla 11 sijoittuen kolme kertaa kymmenen parhaan hiihtäjän joukkoon. Myös Anastasia Rygalina oli kolme kertaa kymppisakissa ja hänen lopputuloksensa oli 15. Anastasia Vlasova ei viime kaudella kyennyt ihan palkintopallille kuten edellisenä, mutta oli tasaisesti lähellä kärkeä kymppisakin tuntumassa.

Joukkuejohtaja Andrey Tyuterevin mukaan tiimin hiihtäjät harjoittelivat kukin omilla tahoillaan touko- ja kesäkuussa. Heinäkuun alussa porukka suuntasi Valko-Venäjälle, jossa he ovat pitäneet leiriä rullahiihtäen ahkerasti. Keväällä molemmat Anastasiat menivät naimisiin ja tähtäävät nyt menestykseen ensi talven lumilla. Rygalina menestyi erittäin hyvin keväällä maan mestaruuskisoissa ja raivasi tiensä peräti maajoukkueeseen. Hänen tähtäimessään on täten ensi talven olympialaiset. Toivottavasti hänelle jää myös aikaa Visma Ski Classicsille.

Joukkueeseen on myös liittynyt muutama nuori hiihtäjälupaus. Andrey uskookin näiden hiihtäjien olevan vahva lisä tiimin kokonaispanostukseen. Venäläisryhmän seuraava leiri on jo ensi kuussa, jolloin he suuntaavat Kaukasus-vuorille ja tarkoituksena on silloin lisätä tehoa harjoitteluun.

- Toivon todella, että tänä syksynä pandemia hellittää hieman ja saamme rokotusten ja passien myötä mahdollisuuden matkustaa Euroopassa ja pääsisimme pitämään myös leirejä kotimaan ulkopuolella. Ja tietysti haluamme ottaa osaa eri rullahiihtokilpailuihin, toteaa Andrey toiveikkaasti.

Teksti Teemu Virtanen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit