swix rullahiihto550 90

Saarinen ja Roponen jäivät puolivälieriin sprintissä

 roponen050211_introRiitta-Liisa Roposen ja Aino-Kaisa Saarisen tie päättyi puolivälieriin Rybiskin sprinttikilpailussa.

 

roponen050211Riitta-Liisa Roponen Vöyrin SM-hiihdoissa. Kuva: Hevoskuuri.fiAinoina suomalaishiihtäjinä Rybinskin maailmancupin vapaan sprinteissä lauantaina mukana olleiden Riitta-Liisa Roposen ja Aino-Kaisa Saarisen taival päättyi puolivälieriin. Molemmat naiset olivat eriensä kolmansia ja tie nousi näin pystyyn välieriin. Roposen lopusijoitus oli 14. ja Saarisen 16.

 

Riitta-Liisa Roposella ei suksi toiminut toivotulla tavalla ja vauhdikkassa lopussa Slovenian Vesna Fabjan ja Venäjän Svetlana Nikolaeva olivat nopeampia. Jatkopaikka jäi 0,9 sekunnin päähän.

- Ei auttanut suksi tänään yhtään. Näissä kilpailuissa ei ok suksella pärjää, vaan sen pitäisi olla hyvä. Muuten ei tulosta saa aikaiseksi, Roponen tiivisti.

Aino-Kaisa Saarinen jäi myös omassa puolivälierässään kolmanneksi hävittyään loppuvenytyksessä Italian Marianna Longalle. Arianne Follis vei erän voiton, Erä oli hidavauhtinen, joten aikavertailussa Saarisella ei ollut mahdollisuuksia jatkoon.

Saarisella puolestaan suksi toimi perjantain tapaan.

- Läheltä liippasi välieräpaikka. Suksi oli jälleen erinomainen, huolto onnistui täällä hienosti. Erä oli rauhallinen ja jyrkässä ylämäessä yritin parannella sijoitustani. Lopulta sitten pääsi alamäessä viidenneltä tilalta toiseksi, mutta tekniikka ei oikein kovassa loppurutistuksessa kestänyt kasassa. Hommia on, mutta uskon aikaa siihen riittävän. Tärkeintä oli saada tällä viikolla vapaan tekniikkaan aikamoinen parannus, Saarinen totesi.

Aamupäivän karsinnoissa Roponen oli 12. ja Saarinen 15.

Slovenian naiset ottivat kaksoisvoiton Vesna Fabjanin uusittua Rybinskin voittonsa viime vuodelta ja Katja Visnarin sijoituttua toiseksi. Visnarille palkintokorokesijoitus olo uran ensimmäinen maailmancupissa. Maailmancupin johtoaan entisestään kasvattanut Puolan Justyna Kowalczyk oli kolmas.

Naisten A-finaalissa hiihti aamun karsinnan kuusi nopeinta.

Miesten voiton otti upealla soolohiihdolla Venäjän Alexei Petukhov. Muut palkintosijat menivät Norjaan, kun Ola Vigen Hattestad oli toinen ja Anders Göersen.

Sunnuntaina Rybinskissä hiihdetään viestit. Suomella ei ole joukkueita mukana.

Ennen Oslon MM-kisoja käydään vielä Drammenin maailman cupin kilpailut. 19.2. ohjelmassa on naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla sekä 20.2. vapaan sprintit. MM-kilpailut käynnistyvät 24.2. vapaan sprinteillä.

Rybinsk, Venäjä, maastohiihdon maailmancup, naiset, sprintti (v):

1) Vesna Fabjan, Slovenia
2) Katja Visnar, Slovenia
3) Justyna Kowalczyk, Puola
4) Magda Genuin, Italia
5) Arianna Follis, Italia
6) Marianna Longa, Italia
---
14) Riitta-Liisa Roponen
16) Aino-Kaisa Saarinen

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit