swix rullahiihto550 90

Saarinen lupaa sisukkaan esityksen maanantaina

Naisten 10 km perinteisen tyylin maanantaiseen kilpailuun Suomelta lähtee sisuuntunut viisikko Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Roponen, Pirjo Muranen ja Kerttu Niskanen. Naisten 10 km perinteisen tyylin maanantaiseen kilpailuun Suomelta lähtee sisuuntunut viisikko Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Riitta-Liisa Roponen, Pirjo Muranen ja Kerttu Niskanen.

Hallitseva maailmanmestari Aino-Kaisa Saarinen uhkuu hyvää fillistä ja odottaa kovasti maanantain kisaa. Sunnuntaisen aamuharjoituksen jälkeen Saarinen oli aurinkoisella mielellä.

- Olen palautunut hyvin lauantain kisasta. Latu on tuttu ja erittäin hiihdettävä. Taktiikkaa mietin tänään hiihtäessäni latua läpi. Ihan kaikki on maanantaina pelissä ja haen elämäni hiihtoa ja suksia.

- Latausta jäi takaa-ajosta. Olen äärimmäisen sinnikäs urheilija ja käytän sisua. Kenelläkään ei sitä voi olla maanantaina enemmän.

Riitta-Liisa Roponen lähtee vapautuneesti perinteiseen kisaan, joka on hänen jo mittavalla arvokisaurallaan vasta toinen tällä hiihtotavalla.

- Jos saan hyvät sukset, en näe mitään estettä pärjäämiselle. Täällä ei saa mitään helpolla ja olen mukana kovassa taistelussa. Fiilikset ovat hyvät. Näistä neljästä Oslon MM-startista tämä on tärkeysjärjestyksessä neljäs, mutta tärkeä tämäkin.

Ensimmäiseen aikuisten MM-starttiinsa lähtevä Kerttu Niskanen myöntää jännittävänsä.

- Hyvällä mielellä lähden matkaan. Rata on mukava ja toiveissa hyvä keli ilman lumisadetta. Sijoitustoiveita en osaa sanoa, vaan odotan rentoa ja hyvää hiihtoa nousujohteisesti.

Oslossa jo kaksi kertaa startannut Krista Lähteenmäki lähtee korjaamaan pettymyksiä.

- Lähden tekemään hyvää suoritusta ja 15 parhaan joukkoon pitäisi mahtua. Toistaiseksi alla on kaksi epäonnistumista ja uskon suunnan nyt kääntyvän. Ei hyvä kunto ole mihinkään hävinnyt.

Pirjo Murasella on MM-kisoista alla sprintti, jossa hän pettymyksekseen karsiutui finaalieristä. Nyt Muranenkin hakee vahvaa hiihtoa ajatellen jo viestipaikkaakin.

Miesten 15 km perinteiselle odotettu nelikko

Miesten tiistain 15 km perinteisen kisaan nimettiin sunnuntaina odotettu kvartetti. Sami Jauhojärvi ja Ville Nousiainen avaavat MM-urakkansa saaden seurakseen Matti Heikkisen ja Tero Similän.

- Matti ja Tero osoittivat takaa-ajossa olevansa hyvässä kunnossa. Sami ja Ville tulevat hyvin latautuneina nyt mukaan. Keli tulee olemaan hyvä ja radat kovia, päävalmentaja Magnar Dalen toteaa.

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit