KU Swix Pro 550x90px

Saarinen neljäs Tour de Skin toisella etapilla

saarinenainokaisaintroi hem nfAino-Kaisa Saarinen oli neljäs ja Krista Lähteenmäki viides maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen 2. etapilla.


saarinenainokaisa hem nfAino-Kaisa Saarinen tykittää kisan alkuvaiheessa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusAino-Kaisa Saarinen jatkaa maastohiihdon Tour de Ski -kiertuetta neljänneltä sijalta 2/9 etapin jälkeen. Saarinen kipusi tänään 10 kilometrin takaa-ajohiihdossa kolme sijaa ja ylitti Oberhofissa maalilinjan neljäntenä.

Saarinen oli vahvimmillaan reitin nousuosuudella ja johti letkaa ennen viimeisen lenkin laskuosuutta. Siinä hän menetti hieman asemiaan.

–Hyvä päivä oli tänään, taistelutahtoa löytyy kyllä. Huomasin kisan alkupuolella että minulla on parempi suksi kuin muilla kärkinaisilla. Oma kunto on vielä tuloillaan ja ihan vielä en lopussa pystynyt kärjen vauhtiin vastaamaan. Tourin jatkoa ajatellen on jännä nähdä miten muilla vaikuttaa kun tänään joutuivat hiihtämään lipsuvilla suksilla. Huomiseen sprinttiin lähdetään taistelutahtoa täynnä ja ottamaan mahdollisimman paljon bonussekunteja pois, Saarinen tuumasi ja kertoi hiihtäneensä kaikki tai ei mitään -taktiikalla.

Valtaosan matkaa yksikseen hiihtänyt Krista Lähteenmäki nousi perinteisellä hiihtotavalla 18. sijalta viidenneksi. Eroa takaa-ajon voittaneeseen Justyna Kowalczykiin kertyi 53,4 sekuntia.

Puolalaisen kanssa loppukiritaistelua kävi Norjan Therese Johaug, mutta hän taipui 0,2 sekunnilla. Prologissa eilen toiseksi hiihtänyt Marit Björgen putosi sijan kolmanneksi.

Suomalaisista vielä Lähteenmäkeä kovempaan sijaparannukseen ylsi Kerttu Niskanen. Hän kipusi 29. sijalta seitsemänneksi ja tuli maaliin 59,6 sekuntia Kowalczykin perässä.

–Missään vaiheessa ei tullut hirveää notkahdusta. Toivotaan, että tauti jäi eiliselle ladulle, joulun aikaan sairastellut Niskanen kertoi.

Riitta-Liisa Roponen, Riikka Sarasoja-Lilja ja Laura Ahervo tulivat maaliin peräkkäisillä sijoilla 16–18. Anne Kyllönen paransi asemiaan viimeisellä kierroksella ja nousi 20:nneksi.

Kiertue jatkuu huomenna Oberstdorfissa perinteisen hiihtotavan sprintillä.

Tour de Ski, tulokset, Oberhof 30.12.2011:

Naiset, takaa-ajo 10 km (p):

 1. Justyna Kowalczyk POL 25.15,7
 2. Therese Johaug NOR +0,2
 3. Marit Björgen NOR +7,1
 4. Aino-Kaisa Saarinen +16,3
 5. Krista Lähteenmäki + 53,4
 6. Kikkan Randall USA +58,6
 7. Kerttu Niskanen +59,6
 8. Stefanie Böhler GER +59,9
 9. Katrin Zeller SWE +1.00,1
10. Masako Ishida JPN +1.03,0
----------------------------------------------
16. Riitta-Liisa Roponen   + 1.19,1
17. Riikka Sarasoja-Lilja   + 1.21,1
18. Laura Ahervo       + 1.23,3
20. Anne Kyllönen       + 1.30,2

 

STT - Maastohiihdon tiedotus

>>Tulokset

 

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit