KU Swix Pro 550x90px

Saarinen seitsemännen kerran Aateli Racen ruhtinatar

Aino-Kaisa Saarinen (kesk.) voitti Aateli Racen jo seitsemännen kerran. Kilpailun kakkonen Kerttu Niskanen (vas.) tarjoaa voittajan kruunua Saariselle. Kuva: Heidi Lehikoinen

Aino-Kaisa Saarinen (kesk.) voitti Aateli Racen jo seitsemännen kerran. Kilpailun kakkonen Kerttu Niskanen (vas.) tarjoaa voittajan kruunua Saariselle. Kuva: Heidi Lehikoinen

Aino-Kaisa Saarinen uusi vakuuttavaan tyyliin Vuokatin Aateli Racen voittonsa. Seitsemännen voiton ottanut hollolalainen pääsi ratkaisevalle 10 kilometrin hiihto-osuudelle 17 sekuntia ennen Laura Monosta ja 18 sekuntia ennen Kerttu Niskasta, eikä antanut kaksikon yllättää. Maalissa Saarinen oli 25,7 sekuntia ennen toiseksi noussutta Niskasta.

Mitään pelkkää hiihdon iloa ei kisan päättänyt osuus ollut Saarisellekaan. Juoksusta nauttiva hiihtäjä tykkää Aateli Racessa erityisesti juoksu-osuudesta, mutta Vaaran päälle huipentunut etappi oli hänellekin "tuskaa". Hän satsasi siihen, että vuorovedolla edenneet Mononen ja Niskanen pysyivät hyvän välimatkan päässä jo ennen nousua.

– Ajattelin tasaisella, että siinä on mahdollisuuteni, kun oli myötätuuli. Se kostautui sitten tuossa nousussa. Nousussa joutuu junttaamaan lihaksella niin paljon, että siinä tuntui se, että lihakset ovat väsyneet. Siinä piti vaan sanoa itselleen, että pidä pää ylhäällä ja rytmi, sillä pääsee. Näistä voitosta tämä ei ainakaan
helpoin ollut, viime vuonna oli, Saarinen mietti.

AinoKaisaSaarinen250614 arjakorhonen isoAino-Kaisa Saarinen joutui koville Vaaran nousussa. Kuva: Arja KorhonenNiskanen teki Monosen kanssa hyvää yhteistyötä vuorovedolla. Mononen alkoi jäädä Vaaran nousussa.

– Rullarata on sellaista vauhtileikittelyä, mutta hyvä vauhti meillä mielestäni oli alusta asti. Ihan ookoo, raskastahan se oli. Ajattelin nousuun vielä, että saan kirin rypistettyä. Sen verran oli kuitenkin väsymystä, että ei siinä mitään vauhdin lisäystä tullut, päinvastoin. Omasta mielestäni hyvin kyllä jaksoin. Aikku oli tänään kova niin kuin aina, Niskanen sanoo.

Saarinen suuntaa perinteisesti Toblachiin omalle leirilleen heinäkuussa, Niskanenkin mielii jonnekin ulkomaille leirille, jonka hän on todennut hyväksi.

– Olen nähnyt niin hyväksi Keski-Euroopan nousut ja jopa sen korkeuden, että ei lähdetä hyvää vaihtamaan.

Molemmat ovat myös menossa Blink-festivaaleille mittaamaan muun muassa norjalaisten vauhtia.

Mononen on tyytyväinen kesävireeseensä, joka toi tällä kertaa kolmannen sijan.

– Ajattelimme, että jos tasaisesti saisimme Aikun kiinni. Ero oli kuitenkin 14 sekuntia pienimmilläänkin. Minulla paukut loppuivat tuohon nousuun, ei mitään tsäänssejä. Vähän sama kuin viime vuonna, voimat loppuivat ja ei sitten vaan jaksa puristaa. Siihen asti olen ihan tyytyväinen, mutta tämä loppuveto jäi vähän kaivelemaan. Olen ihan tyytyväinen kuitenkin, Mononen mietti.

- Heidi Lehikoinen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit