swix rullahiihto550 90

Sauli Niinistö Finlandia-hiihdon suojelijaksi

Finlandian lähdön tunnelmaa viime talvena. Kuva: Veltheim/NordicFocus

Finlandian lähdön tunnelmaa viime talvena. Kuva: Veltheim/NordicFocus

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut 40. Finlandia-hiihdon suojelijaksi. Niinistö jatkaa perinteitä, sillä Finlandian suojelijana on vuodesta 1974 lähtien ollut lähes aina Tasavallan presidentti. Tuolloin suojelijana toimi Urho Kekkonen.

- Niinistön lupautuminen juhlahiihtomme suojelijaksi on meille luonnollisesti erittäin merkittävä asia. Olemme myös erittäin kiitollisia hänelle tästä arvostuksesta Suomen suurinta massahiihtotapahtumaa kohtaan, Finlandia-hiihdon puheenjohtaja Juha Viljamaa sanoo.

Viimevuotista enemmän ilmoittautuneita

Finlandia-hiihtoon on tällä hetkellä ilmoittautunut 4700 hiihtäjää. Suurimman osanottajamäärän kerää perinteinen 50 kilometriä, jolle on tulossa 2870 hiihtäjää. Määrä on enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, joten järjestäjien tavoitteena oleva 7000 hiihtäjän saavuttaminen näyttää hyvin mahdolliselta.
Finlandian reitti on hyvin pohjustettu tapahtumaa varten.

- Suojat takasivat sen että alkutalven lumet ovat hyvänä ja kestävänä pohjana. Toki lunta vielä tarvitaan lisää jotta ladut joka paikassa saadaan kunnolla tehtyä, ratamestari Jukka Lehtinen sanoo.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit