KU Swix Pro 550x90px

Seitsemän suomalaista mukana La Diagonelassa – raju lumentulo rajoittanut liikkumista Alpeilla

La Diagonela hiihdetään lauantaina Svetisissä. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

La Diagonela hiihdetään lauantaina Svetisissä. Kuva: Magnus Östh / Wsportsmedia

Sveitsissä Engadinin laaksossa hiihdettävä 65 kilometriä pitkä La Diagonela avaa lauantaina tämän talven Visma Ski Classics -kauden. Mukana on seitsemän suomalaishiihtäjää.

La Diagonela on koronapandemian takia rajoitettu ainoastaan huippuhiihtäjille. Myös heidän määränsä on tavallista pienempi. Miesten kilpailun lähtölistalla on 88 nimeä. Naisten kilpailussa mukana on 41 hiihtäjää.

Suomalaisnaisista mukana ovat Heli Heiskanen ja Kati Roivas. Miehissä suomalaisista lähtöviivalle asettuvat Ari Luusua, Isac Holmström, Victor Mäenpää, Heikki Isoranta ja Eric Storvall.

Slavia Pojistovna Sport Teamissä hiihtävä Heiskanen saapui St.Moriziin toissa yönä puoli kolmen maissa.

– Eilinen meni kevyen liikkumisen parissa. Tänään ohjelmassa on alustavia suksitestejä, mutta lopullinen testi tehdään tallin huollon puolesta yöllä ennen kisaa, kelin kylmettyä, kertoo Heiskanen ja jatkaa:

– Valmistavat harjoitukset ovat menneet hyvin, mutta katsotaan, miten korkealle adaptoituminen onnistuu. Treeneissä en ole tehnyt tähän kauteen vielä 65 kilometriä vastaavaa kisasuoritusta, joten jotain jännitettävää jää.

Heiskasen ainoa toive kisasta tällä hetkellä on se, ettei sää olisi kovin kylmä. Engadinin laaksoon on ennustettu jopa 17 asteen pakkasta.

Lumisateet rajoittaneet liikkumista Alpeilla

Sveitsin puoleisilla Alpeilla on satanut viimeisen parin vuorokauden aikana rajusti lunta ja kisakylä Zuoziin suuntautuvia teitä on suljettu.

Muun muassa Team Ragde Eiendom, Team Nordic Athlete ja ES Endurance ovat valmistautuneet kilpaluun Italian puolella Livignossa, josta nopein reitti Zuoziin on suljettu. Tämä tietää jopa kolmen tunnin kiertoa Livignosta linnuntietä noin 15 kilometrin päässä sijaitsevaan Zuoziin. Järjestäjien suosituksesta tallit ovat muuttaneet matkustussuunnitelmiaan.

– Siirrämme joukkueen heti huomenna Zuoziin ja ollaan siellä lauantaihin asti kisan jälkeen. Näin pääsemme varmasti koronatestiin ja kisailemaan, viestitti Team Nordic Atheleten tallipäällikkö Kim Mäenpää Kestävyysurheilu.fille perjantai-iltana.

Mäenpää sanoo, että tallista kilpailussa mukana ovat Morten Eide Pedersen, Viktor Mäenpää, Linn Sömskar ja Hedda Bångman.

Lumisateiden takia järjestäjillä takataskussaan B-suunnitelma, mikäli lumivyöryvaara reitin lähellä katsotaan liian suureksi.

La Diagonela on seurattavissa Yle Areenassa kello 9:05 alkaen.

Katso La Diagonelan lähtölistat

-Petri Ikävalko

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit