KU Swix Pro 22 550x90px

Sekaviesti ja sekasprinttiviesti samalle päivälle sekä muita FIS:n päätöksiä

Nykyajan kilpahiihtoa Falunissa. Kuva: NordicFocus

Nykyajan kilpahiihtoa Falunissa. Kuva: NordicFocus

FIS:n neuvosto on päättänyt, että Falunissa hiihdetään maaliskuussa samana päivänä sekä sekaviesti että sekasprinttiviesti. Sekaviestin mukaan ottamista ennakoitiin Kestävyysurheilu.fissä jo viime viikolla.

Sekaviestissä hiihdetään neljä kertaa viiden kilometrin osuus.

FIS:n uudistunut pitkän tähtäimen kalenterisuunnitelma

FIS on laatinut maastohiihdon maailmancupille pitkän tähtäimen kalenterisuunnitelman, jonka tavoitteena on vähentää matkustusta jakamalla kalenteri viiteen maantieteelliseen blokkiin. Kisamaiden ja -paikkakuntien valinnoissa tulee tavoitteena olemaan tarpeettoman matkustuksen minimointi ja logistiikan optimointi.

Suomen kannalta hyvää on, että Rukan paikka kalenterissa on sementoitu kauteen 2024/2025 ulottuvassa suunnitelmassa. Sen sijaan sadan vuoden perinteet omaava hiihtourheilun kehto ja edelleen paikan päälle hyvin yleisöä vetävä Lahti joutuu pitkän tähtäimen suunnitelman mukaan jatkossa tyytymään järjestämään Salpauselän Kisat vain joka toinen vuosi. Näillä näkymin Lahdessa ei kilpailla kaudella 2023/2024.

Tour de Ski typistyy kuuteen kilpailuun

Tour de Skillä hiihdetään tulevalla kaudella vain kuusi kilpailua. FIS:n tavoitteena on varmistaa kevyemmällä ohjelmalla se, että kärkihiihtäjät ovat mukana kiertueelle. Olympialaiset käynnistyvät jo kuukauden päästä Tour de Skin päättymisestä. Tour de Skin kuudesta kilpailusta kaksi on sprinttejä ja kolmesta 10/15 kilometrin kilpailusta kaksi hiihdetään yhteislähdöllä.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit