swix rullahiihto550 90

Sekaviesti maailmancupissa jo ensi kaudella?

Krista Pärmäkoski ankkuroi Suomen pronssille Oberstdorfissa. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski ankkuroi Suomen pronssille Oberstdorfissa. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS julkaisi viikonloppuna kalenterin tulevalle kaudelle. Virallinen sinetti kalenterille lyödään lähiviikkoina. Auki on vielä lopputalvesta hiihdettävä Falunin viikonlopun päätösmatka, johon FIS haluaa sekaviestin.

FIS on kysynyt kilpailujärjestäjä Svenska Skidspelenin kiinnostusta sekaviestin järjestämiseen, ja Falunista on vastattu kyllä.

– Odotamme nyt tietoja FIS:ltä, kommentoi Svenska Skidspelenin Ulrika Back Eriksson viikonloppuna Ruotsin tietotoimisto TT:lle ja sanoo, että sekaviesti on hyvä tapa saada useampia maita mukaan kamppailuun. Hänen mukaansa hiihto ei ole lajina maailmanlaajuisesti kovin suuri, ja sen takia kilpailumuotoja on kehitettävä.

Ruotsin maajoukkueen johtaja Anders Byström on mukana FIS:n työryhmässä, joka käsittelee maastohiihdon tulevaisuuteen ja visioihin liittyviä kysymyksiä.

– Sekaviestin mukaantulosta on ollut paljon keskustelua. Minusta se on hauska kilpailumuoto ohjelmaan. Sitten näemme miten se ottaa tuulta alleen, kommentoi Byström TT:lle.

Ruotsin tietotoimiston mukaan FIS ei ole vielä päättänyt onko sekaviesti sprinttimuotoinen vai noudattelevatko pituudet perinteistä kaavaa.

Ilmeisesti Kansainvälinen olympiakomitea on ollut lajiliittojen suuntaan aktiivinen ja ajanut kilpailumuotoja, joissa on sekajoukkue ja edessä saattaa kangastella tilanne, missä sekaviesti korvaa miesten ja naisten viestit olympialaisissa.

FIS:n maastohiihdon maailmancup-komitean suomalaisjäsen Hannu Koivusalo ei ollut halukas kommentoimaan tulevia kilpailumatkoja ennen kuin FIS:n kevätkokous on virallisesti vahvistanut tulevan kalenterin.

Ampumahiihdossa sekaviestissä on jo kilpailtu, mutta sopii kysyä, mitä kilpailumuoto toisi maastohiihtoon lisää tai minkä ongelman se ratkaisisi, jos vuosikymmenien historian omaavat miesten ja naisten viestit jäisivät kokonaan pois.

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit