KU Swix Pro 550x90px

Ski Classics 2012 televisioidaan ympäri maailman

SkiCLassicsTV060112 introToisella kaudellaan Skii Classics-sarja on onnistunut tuplaamaan medianäkyvyytensä ensimmäiseen kauteen verrattuna.


SkiCLassicsTV060112Ski Classics-sarjan TV-tuotanto on haastavaa. Kuva: Magnus Östh.Toisella kaudellaan Skii Classics-sarja on onnistunut tuplaamaan medianäkyvyytensä ensimmäiseen kauteen verrattuna. Sarjan seitsemän kilpailua televisioidaan yli kymmeneen maahan ja lisäksi useihin maihin lähtee uutiskuvaa tapahtumista. Niissä maissa, joissa TV-lähetystä ei ole, voi kilpailuja seurata Ski Classics-sarjan kotisivuilta.

Sarjan TV-tuotanto on iso ja vaativa ponnistus.

- Laadukkaan TV-lähetyksen tekeminen on haasteellista kun kuvaus tapahtuu moottorikelkoista ja helikoptereista, jopa yli 90 kilometrin päässä TV-bussista. Myös sää tuo lisähaasteita tuotantoon, sanoo sarjan TV-tuotannosta vastaava Karel Jonák.

Ski Classics näkyy seuraavissa maissa: Ruotsi, Norja, Tanska, Suomi, Kreikka, Unkari, Kroatia, Ranska, Kanada, Kazakhstan, Tshekki, Meksiko

Suomessa Ski Classics-sarja on nähtävillä MTV3 MAXilla. MTV3 näytti kilpailuja jo viime vuonna ja teki tänä syksynä useamman vuoden kestävän sopimuksen sarjan televisioinnista, kertoo MTV3:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio.

- Näimme Ski Classics-sarjan hyvänä lisänä Hanki-pakettiin ja kohderyhmä on sama. Ski Classics kilpailut ovat pitkiä ja muu ohjelmatarjontaa määrää osittain kuinka paljon sarjaa näytetään ja kuinka suuri osa ajasta on suoraa lähetystä. Ski Classics-sarja voidaan nähdä myös täydentävänä palasena tarjonnassa, sillä jo nyt on nähty useita viime hetken muutoksia ja tällöin voidaan ajaa muuta tilalle, kertoo Lehmuskallio.

Ski Classics-sarjan selostajana toimii Jani Rajalin ja kommentaattorina Teemu Virtanen. Ensimmäinen osakilpailu Jizerska Padesatka starttaa sunnuntaina kello 10:00 Suomen aikaa. Lähetykset MTV3 MAXilla kello 9:50-10:25 ja 12:30-13:15.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit