swix rullahiihto550 90

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team Coop

Team Coop tulee Norjasta.

Team Coop tulee Norjasta.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Viime kaudella tämä norjalainen hiihtotiimi Team Coop kokeili varpailla vettä ja astui Visma Ski Classics areenalle ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna he ovat jo kokeneempia ja innokkaita näyttämään kyntensä kovassa seurassa.

Joukkuejohtaja Petter Soleng Skinstad on ollut pelissä mukana jo jonkun aikaa, mutta hänen nuorempi veljensä Mårten on melko tuntematon tekijä pitkän matkan hiihdossa. Tiimin kotipaikka on olympiakaupunki Lillehammer ja koko porukka on käytännössä kasvanut lapsuutensa suksilla. Petterillä oli hyvä kausi viime talvena ja hän oli 50 parhaan joukossa kaikissa Visma Ski Classics-kisoissa, joihin otti osaa paitsi Vasaloppetissa, jossa hän jäi niukasti viisikymppiskerhon ulkopuolelle, 51.

Jos Petterin veli Mårten on alokas tässä lajissa, niin ovat myös Marte Nordlunde ja Marta Cester. Jälkimmäinen tulee Espanjasta ja hän sijoittui toiseksi 5 km perinteisessä ja 10 km vapaan kisoissa maansa mestaruustaistoissa. Sekä Mårten että Marte ovat jo kilpailleet Norjan mestaruuskisoissa, mutta vielä ilman mainittavaa menestystä. Kaikki nämä hiihtäjät ovat vielä nuoria ja täten heillä on mahdollisuus taistella pisteistä ja kategoriavoitosta Youth-sarjassa. Tulemme varmasti vielä kuulemaan näistä nuorista lupauksista vuosien varrella.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit