swix rullahiihto550 90

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team Curira

Team Curirassa nähdään Vasaloppetin reittiennätystä nimissään pitävä Jörgen Brink.

Team Curirassa nähdään Vasaloppetin reittiennätystä nimissään pitävä Jörgen Brink.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Pienestä koostaan huolimatta Team Curira, ennen Team Igne, on täynnä tulta ja tappuraa. Vasaloppet-sankari Jörgen Brink, kolme ykköstilaa kyseisessä kisassa ja ennätysvoittoajan haltija, jätti johtajan pestin ja siirtyi keskittymään omaan liiketoimintaansa ja perheeseensä. Uuden vetäjän nimi on Mathias Blomberg ja hän on yksi tiimin sponsoriyhtiön omistajista. Kyseinen lakifirma takaa varmasti, että joukkueella on lakipykälät hanskassa.

Joukkue on treenannut enemmän kuin koskaan ennen ja he ovat halukkaita näyttämään kovan työnsä hedelmät tänä talvena. Klas Nilsson menestyi todella hyvin viime kaudella ja sijoittui 16 parhaan hiihtäjän joukkoon neljässä kisassa ja Vasaloppetissa peräti viidenneksi. Ei varmasti tarvitse olla ennustaja veikatakseen tätä hiihtäjää yhdeksi menestyjäksi tulevalle kaudelle.

Johan Lövgren ei ollut yhtä kova luu kuin Klas, mutta hänenkin paras päivä sattui Vasaloppetin laduille ja kotiin viemisenä tuli 15. sija. Niklas Henriksson ei ollut joukkuekavereistaan kaukana sijoittumalla 30 joukkoon viidessä kisassa, joista Vasaloppet- ja Kaiser Maximilian Lauf-hiihtojen 19. sija olivat hänen parhaat suorituksensa. Sofia Lindberg ei ollut järin aktiivinen viime kaudella, mutta hän osallistui kahteen kisaan Pro Tourilla, ensimmäiseen ja viimeiseen. Henkilökohtaisella Prologilla hän oli 14. nopein nainen ja Vasaloppetissa 20 naista ylitti maaliviivan ennen häntä. Myös tulevana talvena Sofia aikoo ottaa osaa näille molemmille matkoille.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit