swix rullahiihto550 90

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team ES Endurance Suomesta

Team ES Endurance Suomesta!

Team ES Endurance Suomesta!

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Team ES Endurance on uusi suomalainen väriläiskä Visma Ski Classics -karkeloissa. Joukkueen perustaja Eric Storvall haluaa markkinoida pitkän matkan hiihtoa Suomessa ja tarjota maajoukkueen ulkopuolisille hiihtäjille kanavan toteuttaa unelmiaan hiihtourheilun parissa. Joukkueen hiihtäjät ovat aikaisemmin keskittyneet joko ampumahiihtoon tai normaalimatkoille, mutta nyt heidän intohimonsa jalostuu pitemmille matkoille.

Eric itse on aktiivinen kilpahiihtäjä ja hän sijoittui 19:sta Vasaloppet China-hiihdossa. Erik Silfver on Ruotsista ja osallistui FIS-kisoihin kotimaassaan viime talvena. Nico Bennert on vasta 20-vuotias lupaus, joka sai meriittilistalleen kahdeksannen sijan sprinttihiihdosta Nuorten Suomen mestaruuskisoista. Naishiihtäjistä Annika Sjöström oli 66:s SM-kisoissa 30 kilometrin vapaan kisassa, kun taas Eevakaisa Loukusa tunki itsensä 30 parhaan joukkoon Marcialongassa sijallaan 28.

Joukkue ei tule olemaan paikalla joka kisassa, mutta heidän tavoitteensa on saada kokemusta ja tietotaitoa lajista, jota he voivat levittää eteenpäin muille suomalaisille hiihtäjille, jotka ovat kiinnostuneista pitkän matkan hiihdosta ja etenkin Visma Ski Classicsista.

Lue myös: Suomesta uusi talli Ski Classics -sarjaan

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit