swix rullahiihto550 90

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team Futura Trentino Alta Quotassa mukana Alexander Legkov

Team Futura Trentino Alta Quotassa nähdään Alexander Legkov

Team Futura Trentino Alta Quotassa nähdään Alexander Legkov

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Italialaisella Team Futura Trentino Alta Quotalla on pitkä historia ja heidän rivinsä on nyt vahvistettu kolmella kovan luokan venäläisellä hiihtäjällä. Tiimi on menestynyt hyvin monissa Italian merkittävissä hiihdoissa ja nyt he haluavat jättää jälkensä myös Visma Ski Classicsin hiihtomaailmaan.

Venäläisistä vahvistuksista Alexander Legkovilla ja Evgeniy Dementievillä on olympiakullat viime vuosikymmeneltä ja Elena Ustiugova osallistui Seefeldin MM-kisoihin vuonna 2019. Nämä kolme tunnettua urheilijaa tulevat osallistumaan ainakin kolmeen Italian osakilpailuun; Livignon Prologue-tapahtumiin, La Venostaan ja Toblach-Cortinaan.

Italialaiset hiihtäjät tiimissä eivät ole yhtä tunnettuja kuin heidän venäläiset kilpakumppaninsa, mutta heillä on kohtalaisia saavutuksia Marcialongasta ja muista hiihdoista. Marco Mosconi oli 112:s. Marcialongassa ja Riccardo Mich muutaman sijan paremmin eli 93:nneksi. Stefano Mich lähenteli jo paljon tavoiteltua viisikymppiskerhoa ja sijoittui 59:nneksi samassa kisassa sekä 84:nneksi Vasaloppetissa. Manuel Amhof oli 59:s ja Marco Crestani 90:s La Venostassa.

Tiimin naisjäsen Thea Schwingshackl ei kilpaillut Pro Tourilla viime talvena, mutta hän sijoittui 12:sta Toblach-Cortinan luistelukisassa, joka on Visma Ski Classics Challengers -tapahtuma.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit