swix rullahiihto550 90

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team Nordic Athletessä on vahvaa suomalaisväriä

Team Nordic Athletessä on vahvasti suomalaisväriä

Team Nordic Athletessä on vahvasti suomalaisväriä

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Team Nordic Athlete on pohjoismaisen tiimi, jonka pohja luotiin Suomessa Team Mäenpään toimesta. Maamme paras pitkän matkan hiihdon joukkue muutti nimensä ja sai uuden sponsorin, jonka myötä tiimiin liittyi ruotsalaisia naishiihtäjiä ja yksi huippuluokan norjalainen hiihtojyrä.

Joukkueen kapteeniksi tuli viime kauden mäkikilpailun voittaja norjalainen Morten Eide Pedersen, joka tunnetaan myös kolmesta Jizerska Padesatka-hiihdon voitostaan. Morten oli myös palkintopallilla alkukauden kisoissa.

Ruotsalaiset vahvistukset Hedda Bångman ja Linn Sömskar eivät ole vielä tuttuja kasvoja Visma Ski Classics -ympyröissä, mutta he omaavat kykyjä ja jytyä lyödäkseen itsensä läpi uudessa lajissa. Hedda asui Yhdysvalloissa, jossa hän hiihti palkintopallille useissa eri kisoissa ja Linn otti osaa useampaan Maailmancupin osakilpailuun ja onnistui pääsemään 20 parhaan joukkoonkin.

Miesten puolella Morten saa hyvän vahvistuksen Mäenpää-sankareista. Viktor todisti olevansa taistelija ja tulevaisuuden kyky hiihtämällä Vasaloppetin karkuryhmässä, jota hän jopa veti useaan otteeseen. Hän oli lopulta 24:s kisassa ja Hannes oli vain muutaman sijan hänen takanaan, 30:s ja Hans 36:s. Hans Mäenpää on nykyinen 24 tunnin hiihdon Guinnessin maailmanennätysmies.

Joukkueen viides mieshiihtäjä Niko Koskela on taistellut tuulimyllyjä vastaan viime vuosina. Tämä talvi meni loukkaantumisen merkeissä ja myös edellinen kausi oli sairauksien värittämä. Pari vuotta sitten Niko kuitenkin näytti mihin hän pystyy, jos kaikki menee putkeen. Hän sijoittui kaksi kertaa top-10-kerhoon ja voitti Tartu Maratonin vuonna 2019.

-Teemu Virtanen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit