KU Swix Pro 22 550x90px

Ski Classics -sarjan tallit esittelyssä: Team SottoZero

Team SottoZero tulee Italiasta.

Team SottoZero tulee Italiasta.

Kestävyysurheilu.fi esittelee seuravaan kuukauden aikana kaikki Visma Ski Classics -sarjan tallit. Sarja alkaa marraskuun lopussa Italian Livignosta. Sitä ennen luvassa myös ennakkosuosikkeihin kuuluvien hiihtäjien esittelyt.

Tämän italialaisen tiimin nimessä on pureskeltavaa, SottoZero Trentino Team Zorzi Max, mutta he tuovat oman annoksensa intoa ja väriä Visma Ski Classics-sarjaan. Joukkue syntyi aikoinaan suositun urheiluun liittyvän televisio-ohjelman siivittämänä ja joukkueen jäsenille esiintyminen kameroiden edessä tullee luonnostaan.

Tiimissä on kaksi melko tunnettua hiihtäjää, ainakin niille, jotka seuraavat Visma Ski Classicsia, Francesco Ferrari and Mauro Brigadoi. Viime talvena Francescon paras päivä saattui vuoden 2019 MM-kisa-areenalle Seefeldiin, jossa hän sijoittui 37. Kaiser Maximilian Lauf-hiihdossa. Mauro sai suksiin vieläkin kovemman kiidon samassa kisassa ja päättyi lopputuloksissa sijalle 14.

Sadurni Betriu tuo sarjaan eksotiikkaa ja maustetta tulemalla Espanjasta, jota ei välttämättä tunneta hiihdon ykkösmaana. Hänellä on vielä matkaa kärkikahinoihin, mutta tuleva talvi on oiva näytönpaikka hiihtäjälle, jonka paras sijoitus viime kaudelta oli Marcialongan 80. sija. Gabriel Koehl, 21, on joukkueen nuorin edustaja ja Visma Ski Classics on hänelle vielä melko tuntematon taistelukenttä, mutta tulevat vuodet näyttävät mihin hän pystyy.

Joukkueen naishiihtäjät, Antonella Confortola ja Stefania Corradini, eivät ole siunanneet meitä osallistumisillaan Pro Tourilla, mutta Antonella sijoittui viidenneksi Toblach-Cortinan luistelukisassa. Jos hän saa suksiin saman vauhdin ensi talvena, hänen nimensä saattaa koreilla top 10:ssä säännöllisesti.

-Teemu Virtanen

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit