swix rullahiihto550 90

SM-hiihdot ja Suomen Cup näkyvät Ylellä kevääseen 2026

Rukan maailmancup on yksi Ylellä näkyvistä maailmancupin osakilpailuista. Kuva: NordicFocus

Rukan maailmancup on yksi Ylellä näkyvistä maailmancupin osakilpailuista. Kuva: NordicFocus

Yle uutisoi tänään, että Yle ja laajasti talviurheilun lähetysoikeuksia omistava NENT Group ovat sopineet, että hiihdon SM-kilpailut ja Suomen Cup näkyvät Ylen kanavilla kevääseeen 2026.

Sosiaalisessa mediassa ehti aiheuttaa jo hämmennystä Ylen ilmoitus näyttää SM-hiihdoista ja Suomen Cupeista kuusi kilpailua, kun jo kilpailuviikonloppuja on ollut noin kuusi. Ylen urheilupäällikkö Joose Palonen tarkentaa Kestävyysurheilu.fille, että kaikki yksittäiset SM-hiihtojen ja Suomen Cupin startit todella näkyvät Ylellä.

Lisäksi Yle näyttää kauden aikana yhteensä 49 eri lajien maailmancup-tapahtumaa. Myöhemmin selviää mitä lajeja ja tapahtumia on luvassa.

– Ei vielä tiedetä. Niistä sovitaan ennen jokaista kautta erikseen, vastaa Palonen sähköpostitse kysymykseen, mitkä maastohiihdon maailmancupin osakilpailut näkyvät Ylellä.

Myös MM-hiihdot näkyvät Ylen kanavilla ainakin vuoteen 2025 asti. Lisäksi kotimaassa sekä Sveitsissä ja Itävallassa kilpailtavat maailmancupin osakilpailut näkyvät Ylen kanavilla.

Ensi talven Pekingin olympialaiset näkyvät Ylen ja Discoveryn kanavilla.

-Petri Ikävalko

Päivitetty julkaisun jälkeen: Täsmennetty tietoa SM-hiihdoista ja Suomen Cupista sekä lisätty Joose Palosen kommentti.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit