swix rullahiihto550 90

Sorinalla jo kolme mitalia Venäjän mestaruuskisoista

Tatjana Sorina sai viestihopeaa Oberstdorfin MM-kilpailuista. Kuva: Modica/NordicFocus

Tatjana Sorina sai viestihopeaa Oberstdorfin MM-kilpailuista. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihdon Venäjän kansalliset mestaruuskilpailut ovat kulkeneet naisten osalta vahvasti maailmancupista tuttujen nimien komennossa.

Naisten sprinttimestariksi sivakoi Natalia Naprjajeva ennen Tatjana Sorinaa ja Julia Stupakia. Sunnuntain 15 kilometrin yhdistelmäkilpailussa voittoon nousi Sorina ennen Neprjajevaa ja Maria Istominaa.

Tiistain vapaan kympillä Sorina otti kisaviikon toisen mestaruuden 35 sekunnin voittomarginaalilla. Oberstdorfin MM-kilpailuissa hän oli samalla matkalla viides.  Istominan sunnuntain yhdistelmäkilpailun pronssi kirkastui tiistaina hopeaksi. Neprjajeva jätettiin hieman yllättäen neljänneksi, sillä pronssille kiilasi Anastasia Rygalina, jolla ei vielä ole takanaan maailmancup-startteja.

Kuluvalla kaudella Rygalina on kiertänyt Visma Ski Classics -sarjaa Russian Winter Teamissa. Kokonaiskilpailussa 25-vuotias venäläinen oli 15:s kauden parhaina tuloksinaan kahdeksannet sijat Toblach-Cortinasta ja Tåssåsen Criteriumista reilun viikon takaa.

Naiset hiihtävät miesten tavoin vapaan hiihtotavan parisprintin keskiviikkona ja viestin perjantaina. Naisten urakka päättyy lauantain 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailuun.

Miesten mestaruudet ovat menneet Alexander Bolshunoville ja Artjom Maltseville.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

EDIT: Juttua korjattu. Viesti hiihdetään perjantaina eikä torstaina.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit