swix rullahiihto550 90

Sprintit Norjan ja Ruotsin juhlaa

bjorgen240211_introSuomalaisten ollessa lievästi pää painuksissa ensimmäisenä kisapäivänä sprinttikilpailun jälkeen, norjalaisilla ja ruotsalaisilla oli syytä riemuun.

 

bjorgen240211Marit Björgen tuulettaa voittoa. Kuva: Skid-VM 2011Suomalaisten ollessa lievästi pää painuksissa ensimmäisenä kisapäivänä sprinttikilpailun jälkeen, norjalaisilla ja ruotsalaisilla oli syytä riemuun. Naisten kilpailun voitti yksi suurimmista suosikeista, Norjan Marit Björgen, kun taas miesten voittajaa Ruotsin Marcus Hellneriä voidaan pitää pienoisena yllätyksenä. Seuraavassa mitalistien kommentteja päivän kilpailusta.

Marcus Hellner: Tunsin itseni vahvaksi. Kun tulin ylös mäen päälle ja tajusin, että olin ensimmäisenä, jalat menivät melkein veteliksi. Oli todella hienoa tulla ensimmäisenä. Olen todella iloinen ja yllättynyt tästä.

Petter Northug: Olen tosi tyytyväinen hopeaan, luonnollisesti. Olin hiukan hermostunut, mutta sain rauhoitettua itseni ennen puolivälieriä. Olen todella vaikuttunut Marcuksen suorituksesta. Hänen tekniikkansa oli tänään täydellinen. Meillä tulee olemaan vielä monta kunnon kamppailua.

Emil Jönsson: Oli tosi hienoa, vain mitalit lasketaan tänään. Täällä oli sairaan hieno tunnelma ja yleisö oli fantastinen. Toivon, että tämä oli vasta alkua. Tänä iltana aion olla myöhään pystyssä... ja juoda kupin kahvia.

Marit Björgen: Tämä on kovinta, missä olen ollut mukana, aivan uskomaton päivä ja tunnelma. Lähtöalueella kuulin, kuinka yleisö huusi, Marit Marit. Nukuin hyvin ja kaikki meni niinkuin piti tänään. Minun piti vain tehdä se mikä pitikin ja niinkuin olen tehnyt koko vuoden. Finaaliin olin keskittynyt, mutten ajatellut liikoja, piti vain päästää irti lähtölaukauksen pamahtaessa.

Minulle olisi riittänyt pronssikin, mutta otin kultaa. Nyt voin vain iloita ja nauttia loppukisoista. Tämä on myös historiallista, sillä tämä oli Norjan sadas kultamitali MM-kisoissa.

Arianna Follis: Toivoin saavani mitalin, sillä olinhan hallitseva maailmanmestari. Olen tyytyväinen hopea. Joka erässä se oli taistelua Maritin kanssa. Kun kaaduin (välierissä) luulin, että kisa oli ohitse, mutta taistelin itseni ylös ja finaaliin. Uskon, että Italia voi voittaa viestin ja parisprintin. Toivon hiihtäväni nämä matkat. Kymmenen kilometrin kisaa en hiihdä.

Petra Majdic: Olen todella tyytyväinen mitaliin. Drammenissa ei mennyt kauhean hyvin, mutta kun kuulin että Oslon kisasta tulee raskas, tulin tosi iloiseksi. Tunsin itseni vahvaksi tänään. Moni ennakkosuosikki kaatui tänään itsensä pois pelistä, itse yritin vain tehdä oman suoritukseni. Olen tyytyväinen, että sain mitalin. Mitali on aina mitali. Aion hiihtää ainakin 10km, parisprintin ja viestin. 30 km on vielä epävarmaa.

Tulokset:

MIEHET, SPRINTTI, 1,5 km (v)

1. Marcus Hellner SWE 2.57,4
2. Petter Northug NOR + 0,6
3. Emil Jönsson SWE + 1,1
4. Ola Vigen Hattestad NOR + 2,4
5. Jesper Modin SWE + 3,0
---
20. Matias Strandvall FIN
22. Martti Jylhä FIN

NAISET, SPRINTTI, 1,3 km (v)

1. Marit Björgen NOR 3.03,9
2. Arianna Follis ITA + 0,2
3. Petra Majdic SLO + 0,5
4. Vesna Fabjan SLO + 0,5
5. Justyna Kowalczyk POL + 1,8
---
16. Krista Lähteenmäki
27. Riikka Sarasoja

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit