KU Swix Pro 22 550x90px

Sprintteri Hanna Falk siirtyy pitkille matkoille

Hanna Falk hiihtää ensi kaudella Lager 157:n väreissä. Kuva: Lager 157

Hanna Falk hiihtää ensi kaudella Lager 157:n väreissä. Kuva: Lager 157

Kolminkertainen maailmancupin osakilpailuvoittaja Hanna Falk ilmoitti lopputalvesta lopettavansa maajoukkueuransa. Hengähdystauon jälkeen ruotsalainen sprinttispesialisti on päättänyt jatkaa uraansa pitkillä matkoilla ja on tehnyt sopimuksen Lager 157 -tallin kanssa.

Falk kertoo päätyneensä Lager 157 -talliin ennen kaikkea siksi, että hän asuu Ulricehamnissa, jossa myös iso osa tallin muista hiihtäjistä asuu.

Falk otti ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoittonsa vuonna 2008 Düsseldorfissa. Vuonna 2018 hän voitti Falunissa, joten ura maajoukkueessa oli pitkä. Parin viimeisen vuoden aikana sitkeät selkäongelmat haittasivat Falkin menoa, mutta päättyneellä kaudellakin Falk saalisti maailmancupista sijat neljä ja yhdeksän.

Nyt hän aikoo aloittaa harjoittelun kaikessa rauhassa, selän ehdoilla.

– On rakennettava kuntoa nousujohteisesti eikä aloittaa täydellä rähinällä heti toukokuussa, kommentoi Falk Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Falk odottaa innolla harjoittelua yhdessä Lager 157:n kestomenestyjän Britta Johanson Norgenin kanssa.

– On iso juttu päästä hakemaan oppia häneltä. Hän on ollut parhaita pitkän matkan hiihtäjiä monen vuoden ajan. Toivon, että opin häneltä jotain.

Falk uskoo, että hänen harjoituspohjansa, nopeutensa ja loppukirikykynsä luovat hyvän edellytykset pitkille matkoille, mutta menestysodotusten suhteen hän on nöyrä.

– Pitkillä matkoilla alkaa olla niin paljon kovia naisia.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit