KU Swix Pro 550x90px

Sprinttihiihdon mestaruudet menivät samaan perheeseen – Matintalo ja Vuorinen hiihtivät kumpikin ensimmäiseen kultaan

Sprintin SM-kullat matkasivat samaan osoitteeseen. Kuva: Touho Häkkinen

Sprintin SM-kullat matkasivat samaan osoitteeseen. Kuva: Touho Häkkinen

Sprinttihiihdon Suomen mestaruudet menivät tänään samaan perheeseen, kun Johanna Matintalo ja Lauri Vuorinen juhlivat perinteisellä hiihtotavalla käytyjä mestaruustaisteluja Pyhäjärvellä. Kummallekin mestarille ykkössija oli uusi aluevaltaus uralla.

Pöytyän Urheilijoita edustavan Matintalon mestaruus oli uran ensimmäinen aikuisten henkilökohtaisilla SM-matkoilla. Varsinaissuomalaista Skiteam105-seuraa edustavalle Vuoriselle kulta oli uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

– On se ollut vähän sellainen, mikä on kiertänyt. Nyt vasta tuli ensimmäinen mitali, Vuorinen sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän oli Pyhäjärvellä paras ennen Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkosta ja Kouvolan Hiihtoseuran Lauri Lepistöä. Voittajan ja hopeamiehen ero oli runsas kaksi sekuntia, Lepistö jäi voittajasta runsaat neljä sekuntia.

– Ei ollut niin helppo kuin miltä se näytti. Oli vähän raskas jalka ja pikkaisen väsy puserossa, Vuorinen kertasi Ylelle.

Aiemmin helmikuussa maailmancupissa onnistunut Hollolan Urheilijat -46:n Verneri Suhonen jäi finaalissa kuudenneksi.

Matintalo oli Ylen tv-haastattelussa tyytyväinen, koska pystyi hallitsemaan erähiihtoja. Sprintin mitalit ratkaistiin perinteisellä hiihtotavalla, joka on Matintalon vahvempi hiihtotapa.

– Oli tosi kiva päivä ja oli kiva voittaa. Oma meno tuntui tosi vahvalta koko päivän, Matintalo kertoi Ylelle.

Naisten kisassa hopealle hiihti Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuu, joka jäi Matintalosta 3,8 sekuntia. Kolmas oli Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen 5,9 sekunnin erolla voittajaan. Maailmancupissa tällä kaudella kisannut Katri Lylynperä oli aika-ajossa kymmenes ja jätti erävaiheen hiihtämättä. 

Tulokset

Kaija Yliniemi

(STT)

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit