KU Swix Pro 550x90px

Sprinttihiihtäjä Pentsinen vastasi Saarisen haasteeseen

Anssi Pentsinen (2.vas.) vastasi Aino-Kaisa Saarisen (oik.) haasteeseen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Anssi Pentsinen (2.vas.) vastasi Aino-Kaisa Saarisen (oik.) haasteeseen. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Maastohiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen haastoi kaikki A-maajoukkueen urheilijat mukaan puhtaan urheilun talkoisiin ja kutsui jokaisen hiihtäjän pitämään oman antidopingluennon. Jämsänkosken Ilvestä edustava sprinttihiihtäjä Anssi Pentsinen otti ensimmäisenä Aino-Kaisan haasteen vastaan.

Pentsinen järjesti luennon lauantaina 28.6. Hankasalmen monitoimitalolla. Paikalla oli kymmeniä Keski-Suomen hiihtopiirin 11–19 –vuotiaita junioreita. Paikalla oli myös Jämsänkosken Ilveksen Petoteamin eliittihiihtäjä Jussi Simula. Saarisen haasteen vastaanottaminen oli Pentsiselle tärkeä asia.

– Reilu peli ja puhdas urheilu on meidän kaikkien yhteinen asia ja ennen kaikkea yhteinen etu. Haluan olla omalta osaltani mukana edistämässä tätä tärkeää asiaa. Odotan luentoa ja ennen kaikkea sitä, että pääsen kuulemaan nuorten näkemyksiä ja kokemuksia asiasta. Tiedossa saattaa olla tiukkojakin kysymyksiä, moninkertainen SM-mitalisti Pentsinen sanoi ennen luennon pitämistä.

Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry on mukana talkoissa. Jokaisella luennolla on hiihtäjän kanssa puhtaan urheilun viestiä viemässä myös ADT:n väkeä. Hankasalmelle matkusti testauspäällikkö Katja Huotari.

– On tärkeää, että urheilijat osallistuvat aktiivisesti antidopingtyöhön, koska puhdas urheilu on jokaisen urheilutoimijan oikeus, oli sitten kyseessä urheilija, valmentaja tai urheilua seuraava yleisö. Olemme ADT:ssa erittäin innossamme tästä yhteistyöstä hiihtomaajoukkueen kanssa. Urheilijat ovat rohkeasti ottaneet haasteen vastaan ja heittäytyneet hieman vieraammalle maaperälle, ADT:n testauspäällikkö Katja Huotari sanoo.

Aino-Kaisa Saarinen tähdensi aloitteellaan, että tämän päivän urheilijat ovat vastuussa tulevaisuuden tähdistä. Kiertueen tavoitteena on lisätä niin urheilun kuin urheilijoiden arvostusta, vaikuttaa asenteisiin ja lisätä tietoa avoimen keskustelun kautta. Saarisen haaste on osa Puhtaasti paras -ohjelmaa, jolla ADT tuo yhdessä urheilutoimijoiden kanssa esiin puhtaan urheilun ja reilun pelin merkitystä.

>> Aino-Kaisa Saarisen haaste

- Suomen Antidopingtoimikunta


 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit