KU Swix Pro 550x90px

Ståhlberg paisutti mitalisaldonsa kolmeen ja Suomen saaliin neljään – "Olen erittäin ylpeä"

Alexander Ståhlberg oli Suomen mitalisampo nuorten MM-hiihdoissa. Kuva: Tomi Mäkipää / Vuokattisport

Alexander Ståhlberg oli Suomen mitalisampo nuorten MM-hiihdoissa. Kuva: Tomi Mäkipää / Vuokattisport

Suomen Alexander Ståhlberg saavutti kolmannen mitalinsa nuorten MM-hiihdoissa, kun hän sijoittui kolmanneksi alle 20-vuotiaiden miesten päätösmatkalla 30 kilometrin perinteisellä. Yhteislähtökilpailussa Ståhlberg oli voittotaistelussa lähes loppuun saakka, mutta taipui viimeisellä kilometrillä Venäjän Aleksandr Ivshinille ja loppusuoralla Saksan Jan-Friedrich Dörksille.

Ståhlberg saavutti perjantaina hopeaa vapaan kympillä ja ankkuroi lauantaina Suomen viestihopealle.

– Olen erittäin ylpeä kolmesta mitalistani ja iloinen tästä viikosta, Ståhlberg tiivisti kisajärjestäjien kenttähaastattelussa.

stahlberg maali 30k tomimakipaa1 32Katsokaa, hän antoi kaikkensa! Kuva: Tomi Mäkipää/Vuokattisport

Suomi saavutti Sotkamon Vuokatin MM-laduilta kaikkiaan neljä mitalia, kun Niilo Moilanen voitti jo tiistaina perinteisen sprintin maailmanmestaruuden.

– Mitalikantaan paluu viime vuoden kisojen jälkeen oli tavoitteena. Se toteutui enemmän kuin hyvin, joten menihän tämä yli odotusten. MM-kulta kaiken kukkurana, mutta tuli myös loistava viestimitali, Suomen maastohiihtäjien joukkueenjohtajana ja alle 23-vuotiaiden valmentajana toiminut Jussi Simula summasi STT:lle puhelimitse.

– Ketsuppipullo voi aueta, kun kisat lähtevät hyvin käyntiin ja hiihtäjät ovat kunnossa. Alexander sai tähän huippuhiihtoja, ja tulos oli sen mukaista.

Päätösmatkan 30 kilometrin yhteislähdön lopputuloksissa Niko Anttola oli 20:s, Eero Rantala 24:s ja Matias Hyvönen 30:s.

Moilanen, Anttola, Eemil Helander ja Ståhlberg muodostivat lauantaina Suomen hopeisen viestinelikon.

Laaja tasonnosto

Alle 20-vuotiaiden naisten päätösmatkalla 15 kilometrin perinteisellä Siiri Kaijansinkko oli 14:s, Ida Haapala 22:s, Vilma Ryytty 25:s ja Fanny Kukonlehto 36:s.

Nuorten MM-hiihtojen mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut järjestettiin Lahdessa, mutta sieltä ei tullut suomalaismitalia. Vuokatin ladut olivat suotuisat Suomen alle 20-vuotiaille miehille, mutta alle 20-vuotiaat naiset tai alle 23-vuotiaat eivät saavuttaneet mitaleja. Simula oli silti tyytyväinen hiihtäjien kokonaisuuteen.

– Tasonnostoa tapahtui laajalla rintamalla myös tyttöjen puolella ja alle 23-vuotiaissa. Viime vuoteen ja muuhun verrattuna tuli loistavia hiihtoja kaikissa ryhmissä, Simula sanoi.

Tulokset

STT–Petteri Ikonen

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit