swix rullahiihto550 90

Steira voittoon – Kyllönen kuudes

Kristin Steira voitti yhdistelmähiihdon tulevilla Sotshin olympialaduilla. Kuva: Becker/NordicFocus

Kristin Steira voitti yhdistelmähiihdon tulevilla Sotshin olympialaduilla. Kuva: Becker/NordicFocus

Norjan Kristin Störmer Steira voitti hiihdon maailmancupissa naisten yhdistelmähiihdon Sotshin tulevilla olympialaduilla. Suomen ainoa edustaja Anne Kyllönen sijoittui kuudenneksi.

Kovassa lumipyryssä raskailla laduilla käydyssä kilpailussa Steira karkasi selvään voittoon heti luisteluosuuden alkukilometreillä. Toiseksi tuli Venäjän Julia Tchekaleva ennen Saksan Nicole Fesseliä. Tchekaleva hävisi Steiralle 19.2. sekuntia.

Anne Kyllönen hiihti koko ajan kilpailun kärkiryhmässä taistellen lopulta kuudennelle sijalle. Kyllönen hävisi Steiralle 31.5 sekuntia.

- Tänään oli perushyvä päivä: hiihto tuntui hyvältä ja olen suoritukseen kokonaisuutena melko tyytyväinen, Anne Kyllönen kertoo.

Sotshin maailmancupin 15 kilometrin yhdistelmäkisassa hiihdettiin ensin kahdesti 3,73 kilometrin perinteisen lenkki, jossa oli korkeuseroa 37 metriä.

- Perinteisen latu oli tosi hyvä. Siinä pystyi hiihtämään pitkäliukuista hiihtoa. Hiihtäminen tuntui hyvältä, vaikka olosuhteet olivat vaikeat ja latu vähän mulju.

Päävalmentaja Magnar Dalen oli olosuhteista samaa mieltä.

- Tänään on todella raskas hiihtokeli, Dalen kommentoi Sotshin kisalatua.

Vapaan osuudella latu vaihtui rankemmaksi, korkeuseroa 3,8 kilometrin ladulle kertyi peräti 80 metriä.

- Vapaan latu on rankka, mutta hiihdettävissä. Tänään minulla oli vapaalla perushyvää hiihtoa. Toki niissä kohti, missä oli lunta ja pehmyttä, oli vaikea hiihtää, mutta heti kun oli kovaa alla, oli meno toinen. Olen tyytyväinen vapaan hiihtoonkin, Kyllönen.

Kuudes sija toi myös arvokkaita pisteitä maailmancupin kokonaiskilpailuun.

- Nyt näyttää tosi hyvältä. Olen koko kauden pystynyt hiihtämään perusvarmaa ja tasaista hiihtoa. Väliin on tullut pari onnistumistakin. Olen kyllä vähän odottanut, että milloinkohan sieltä tulee se notkahdus, mutta ei sitä onneksi ole vielä tullut.

Yksi kilpailun suurimmista yllätyksistä tapahtui perinteisen osuudella 6 kilometrin kohdalla, kun Puolan Justyna Kowalczyk keskeytti yllättäen kilpailun. Tätä ei ole usein puolalaiselle tapahtunut.

Sotshi:
Maailmancupin yhdistelmäkilpailu (p+v)

Naiset, 7,5 km + 7,5 km v:

1) Kristin Störmer Steira Norja 46.17,7, 2) Julia Tshekaleva Venäjä jäljessä 19,2 sekuntia, 3) Nicole Fessel Saksa –19,9, 4) Astrid Uhrenhodlt Jacobsen –20,3, 5) Katrin Zeller Saksa –29,8, 6) Anne Kyllönen Suomi –31,5.

Maailmancupin pistetilanne:

1) Justyna Kowalczyk Puola 1372 pistettä, 2) Therese Johaug Norja 947, 3) Kikkan Randall USA 874, 4) Steira 869, 5) Kyllönen 730. Muut suomalaiset: 9) Krista Lähteenmäki 545, 12) Riitta-Liisa Roponen 382, 16) Kerttu Niskanen 316, 29) Aino-Kaisa Saarinen 189, 31) Malvalehto 170, 33) Riikka Sarasoja-Lilja 160, 61) Mari Laukkanen 45, 82) Laura Ahervo 22.

>> Tulokset

- Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit