KU Swix Pro 550x90px

Storvall hiihtomaajoukkueen huoltopäälliköksi

Timo Suntela ja Magnar Dalen työssään. Kuva: Laiho/NordicFocus

Timo Suntela ja Magnar Dalen työssään. Kuva: Laiho/NordicFocus

Maastohiihtomaajoukkueen huoltoryhmä on kokenut muutoksia, kun huoltopäällikkönä toimineen Pekka Kempin sopimusta ei jatkettu.

Maastohiihtomaajoukkueen huoltoryhmä on kokenut muutoksia, kun huoltopäällikkönä toimineen Pekka Kempin sopimusta ei jatkettu. Uutena huoltopäällikkönä on aloittanut syyskuun alusta Stefan Storvall. Voitelupäällikönä toimii Timo Suntela.

Rehtorin virassa toimiva Storvall jää virkavapaalle talven ajaksi ja keskittyy talven huoltopäällikön tehtävään.

- Sopimus koskee tulevaa talvea ja ensi vuodesta on olemassa optio, joka käytetään jos kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä tämän kauden jälkeen, kertoo Hevoskuurin tavoittama Storvall.

Storvall uskoo huoltoporukan toimivan, sillä suurin osa huoltajista ja urheilijoista on tuttuja ja monen vuoden ajalta.
Tulevan kauden suurin tavoite on Val di Fiemmen MM-hiihdot, mutta edessä välkkyy jo vuoden 2014 Sotshin olympialaiset. Storvall pääsi viime talvena tutustumaan paikan päälle Sotshin lumiolosuhteisiin ja luvassa haasteita.

- Sotshissa tulee olemaan erilaiset lumiolosuhteet niin Pohjoismaihin kuin Keski-Eurooppaankin verrattuna. Vaikka Sotshissa vieraillessani oli lämmintä, niin lumen suhteellinen kosteus oli alle 10 prosenttia, mikä on harvinaista muualla, kertoo Storvall.

Naapurimaiden huoltoryhmien resurssit huoltorekkoineen on herättänyt puhetta Suomessa. Miten asianlaita on? Pystyykö Suomi vastaamaan kilpailuun huoltopuolella huomattavasti pienemmällä budjetilla?

- Riittävä budjetti on suhteellinen käsite. Ainahan sitä toivoo parempia resursseja. Täytyy yrittää korvata määrä laadulla, näkee Storvall.

Storvall kuitenkin myöntää, että esimerkiksi huoltopäällikön vakanssi on pahimmissa kilpailijamaissa vakituinen ja nykyinen ratkaisu aiheuttaa suuria ajankäytöllisiä haasteita.

Miltä sitten näyttää tulevan kausi? Onko voide-, suksi-, tai kuviorintamalla jotain uusia tuulia puhaltamassa?

- Moni urheilija Suomen maajoukkueesta on vaihtanut viime aikoina suksimerkkiä ja kattavan kaluston löytäminen on suuri haaste, varsinkin syyspuolen epävarmoissa sää- ja lumiolosuhteissa. Tällä puolella tulee töitä riittämään, vastaa Storvall.

Toivotaan huoltoryhmälle onnistunutta talvea!

-Petri Ikävalko

 

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit