swix rullahiihto550 90

Suhonen: "Täydellinen onnistuminen"

Verneri Suhonen voitti miesten Suomen mestaruuden rullahiihdon perinteisen sprintissä. Kuva: Lorucreative / Vuokattisport

Verneri Suhonen voitti miesten Suomen mestaruuden rullahiihdon perinteisen sprintissä. Kuva: Lorucreative / Vuokattisport

Vuokatissa kilpailtujen rullahiihdon SM-kisojen päivän voittajiksi kruunattiin Katri Lylynperä sekä Verneri Suhonen samalla reseptillä.

Katri Lylynperä nappasi naisten sarjassa rullahiihdon suomenmestaruuden 2,0 sekunnin erolla Kerttu Niskaseen. Päivän kolmas oli Johanna Matintalo. Lylynperä sekä Niskanen kävivät jo kovaa taistelua karsinnoissa, naisten väliseksi eroksi saatiin 1,3 kilometrin matkalla 2,0 sekuntia.

– Päivähän meni todella hyvin. Karsinnat kertoivat jo siitä, että tänään saattaa kulkea hyvinkin. Karsinnoissa itsellä yleensä hieman tahmeampaa ja herääminen tapahtuu vasta erissä, mutta silloin kun karsinnoissa kulkee, niin ollaan monesti vahvoilla.

Finaalissa ei tuntunut olevan vetohaluja ja naiset olisivat halunneet Lylynperän vetohommiin vauhtia pitämään.

– Finaalissa aluksi ei kenelläkään tuntunut olevan veto halua ja huomasin, että muut halusivat minun lähtevän vetämään. Siinä piti kuitenkin vain malttaa, sillä tiesin lopun olevan vahvuus itselleni. Sauvojen äänestä tunnistin viimeisessä mäessä, että eroa alkaa taakse syntymään.

rullarintti n top LORUCREATIVE 9774Naisten kärkikolmikko palkintojenjaossa. Kuva: Lorucreative / Vuokattisport

Suhonen iski viimeisessä mäessä

Verneri Suhonen voitti Lylynperän tavoin karsinnan 0,3 sekunnin erolla Lauri Lepistöön. Karsinnoissa kolmanneksi itsensä puski Iivo Niskanen.

– Oli todella epävarma fiilis aamulla päivän kulusta. Aika-ajoissa alku tuntu nihkeältä, mutta kuulin väliaikoja hyvin. Maaliin tullessa, kun kuuli voittaneen karsinnat niin kyllä siitä tuli sellainen kutkutus, että tänään saattaa tulla hyvä päivä, kuvaili Suhonen erävaihettaan.

Erissä Suhonen jatkoi siitä, mihin karsinnoissa jäi voittaen oman alkuerän ja semifinaalin. Finaalissa Suhonen puski viimeisessä mäessä itsensä kärkeen ja vahvalla tasatyönnöllä sai kurottua eroa muihin. Päivän aikana kovaa sekunti taistelua käyneet Suhonen ja Niskanen saivat eroa finaalissa vain 0,5 sekuntia. Päivän kolmas oli Lauri Lepistö.

– Finaalissa oli sitten täydellinen onnistuminen, vaikka aamulla ei siltä tuntunutkaan. Puuron korvaaminen tänä aamuna jugurtilla saattoi olla avain voittoon.

rullarintti m top3 LORUCREATIVE 9571Suhonen, Niskanen ja Lepistä palkintojenjaossa. Kuva: Lorucreative / Vuokattisport

Tulokset

-Samu Hanska

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit