swix rullahiihto550 90

Suksifarssi rullahiihdon MM-kisoissa – katso koostevideo eilisestä kilpailusta

Natalia Nepreyeva ja Linn Sömskar Alpe Cermisin nousussa. Kuva: Kisajärjestäjä

Natalia Nepreyeva ja Linn Sömskar Alpe Cermisin nousussa. Kuva: Kisajärjestäjä

Rullahiihdon MM-kilpailuissa Italiassa koettiin eilen suksifarssi, kun usean ennakkosuosikin sukset hirttivät kiinni kesken kisan.

Ennakkosuosikkeihin kuulunut Denis Spitsov ajautui alkumatkasta ulos reitiltä suksiongelmien takia. Natalia Neprayevan sukset puolestaan tökkivät juuri kun yhteislähtökilpailussa piti viritellä loppukiriä.

Kilpailussa lopussa noustiin Alpe Cermisin nousu. Hiljainen vauhti ylämäessä ehkäisi pahemmat onnettomuudet.

– Useimmilla suksiongelmat ilmenivät ylämäessä, kun nopeus oli pieni. Jos se olisi tapahtunut kilpailun alussa helpossa maastossa, tilanne olisi voinut olla paljon vaarallisempi, sanoo kilpailussa mukana ollut norjalainen Patrik Fossum Kristoffersen Langrenn.comille.

Kristoffersen kertoo Langrenn.comille, että sukset lukittuivat vuorohiihdon aikana. Sukset olivat upouusia ja uudesta italialaisen merkin valmistamia. Sama valmistaja toimitti sukset MM-kilpailujen kolmelle muulle matkalle, mutta kaikki nämä kilpailut käytiin vapaalla.

Ruotsalainen Alfred Buskqvist puolestaan kertoo, että hän joutui vaihtamaan suksensa loppunousussa. Uusi parikaan ei toiminut, vaan muutaman sadan metrin yhdellä jalalla tapahtuneen tasatyönnön ja juoksun jälkeen hän vaihtoi alleen kolmannen parin. 

Miesten kilpailun voittoon hiihti Alexey Chervotkin, romanialainen Paul Constantin Pepene oli toinen ja isäntämaan Matteo Tanel kolmas.

Naisten kilpailun voitti Ruotsin Linn Sömskar, toinen oli Venäjän Natalia Neprayeva ja kolmas niin ikään venäläinen Maria Istomina.

Katso koostevideo kilpailusta:

Suomalaisia ei ollut mukana kilpailuissa.

Tulokset

-Petri Ikävalko

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit