KU Swix Pro 22 550x90px

Sundby julkisti tulevan kauden tallinsa

Team Koteng Eidissen: Astrid Öyre Slind, Torleif Syrstad, Chris Jespersen, Niklas Dyrhaug ja Martin Johnrud Sundby. Kuva: Team Koteng Eidissen

Team Koteng Eidissen: Astrid Öyre Slind, Torleif Syrstad, Chris Jespersen, Niklas Dyrhaug ja Martin Johnrud Sundby. Kuva: Team Koteng Eidissen

Martin Johnrud ilmoitti keväällä jatkavansa uraansa Visma Ski Classics -sarjassa ja aikovansa koota ympärilleen vahvan joukkueen. Viime perjantaina Sundby julkisti tallinsa, jonka nimi on Team Koteng Eidissen.

Uusi talli on kahden vanhan tallin yhteenliittymä. Sundby valmistautui viime talveen maajoukkueen ulkopuolella yhdessä Niklas Dyrhaugin kanssa Team Eidissen / BN Bank -tallissa. Team Koteng puolestaan on on kuulunut Visma Ski Classics -sarjan kärkitalleihin. Uusi talli tulee olemaan nimivahva. Mukana ovat Sundbyn ja Dyrhaugin lisäksi Chris Jespersen, Torleif Syrstad ja Astrid Öyre Slind.

Tallin johtajana toimii Tore Björseth Berdal ja huoltopäällikkönä Bernhard Rønning. Lisäksi Sundbyn veli Sondre Sundby vastaa tallin urheilijoiden fyysisestä harjoittelusta.

Sundyn tavoitteena on haastaa ruotsalaistallit, jotka ovat viimeisen parin vuoden aikana ottaneet pitkän matkan hiihdon valtikkaa Norjasta Ruotsiin. Hän odottaa erittäin mielenkiintoista kautta.

Sundby on suunnitellut toimintaa kauaskantoisesti ja tavoitteena kehittyä talliksi, jossa on mukana urheilijoita eri maista.

– Panostamme kovasti ja tavoitteena on luoda kansainvälinen joukkue. Tulevalla kaudella olemme liikkeellä norjalaisten urheilijoiden voimin, mutta tämä on pitkäaikainen projekti, ja muiden maiden hiihtäjillä on merkitystä tallille tulevaisuudessa, kommentoi Sundby Visma Ski Classics -sarjan sivuilla.

Visma Ski Classics -sarjan sääntöjen mukaan tallissa on ensi kaudella oltava vähintään kaksi naista. Sundby tarvitsee talliinsa siis vähintään yhden naisen lisää.

– Tulevalla kaudella meillä tulee olemaan tallissa neljä miesurheilijaa ja kaksi tai kolme naisurheilijaa. Minulla on pari nimeä naisten puolella, joita en halua vielä paljastaa. He ovat urheilijoita, joiden tavoitteena on päästä olympialaisiin, mutta Norjan joukkueeseen pääseminen on haastavaa ja näemme kauden alkaessa, kuka heistä on mukana.

Yhdeksi nashiihtäjäksi on huhuttu Astrid Öyre Slindin kaksoissiskoa Silje Öyre Slindiä, jolla useita sijoituksia kymmenen parhaan joukkossa maastohiihdon maailmancupissa.

-Petri Ikävalko

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit