KU Swix Pro 550x90px

Sunnuntai 22. tammikuuta maailman ”lumipäivä”

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS haluaa tehdä hiihtourheilua entistä tunnetummaksi ympäri maailmaa järjestämällä ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisen "World Snow Dayn".

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS haluaa tehdä hiihtourheilua entistä tunnetummaksi ympäri maailmaa järjestämällä ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisen "World Snow Dayn". Yhteensä 225 eri tapahtumassa 39 eri maassa on tarkoitus houkutella lapsia ja nuoria lumen ja hiihdon pariin. Samalla on tarkoitus tuoda hiihtourheilua esille terveenä elämäntapana sekä muistuttaa ympäristösuojelun tärkeydestä, jotta myös tulevilla sukupolvilla olisi mahdollisuus harrastaa hiihtourheilua.

Ohjelmassa on mm. ilmaista hiihto-opetusta Intiassa ja Puolassa, talvihuvipuisto Tokiossa sekä maailmaennätysyritys Espanjassa. Suomessa World Snow Day tapahtumia järjestetään ainakin Lahden Salpausselällä ja Jyväskylän Laajavuoressa.

Muita maita, jossa World Snow Day järjestetään, ovat mm. USA, Sveitsi, Itävalta, Kanada, Saksa, Englanti, Kazakhstan, Norjaa, Ruotsi, Turkki, Pakistan, Islanti, Australia ja Venäjä.

>> Tietoa Jyväskylän tapahtumasta

>> Tietoa Lahden tapahtumasta

>> Katso lisää World Snow Day:stä

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit