swix rullahiihto550 90

Suomalaistunnelmat Tour de Skin avauspäivältä

Krista Lähteenmäki valitteli terävyyden puuttumista. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Krista Lähteenmäki valitteli terävyyden puuttumista. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Suomalaishiihtäjien kommentit ensimmäisen osuuden jälkeen.

Riitta-Liisa Roponen, 5. sija:

- Ei tippaakaan harmita, että ei tullut miinussekunteja. Tein kaikkeni ja olen omaan suoritukseen tyytyväinen ja ei kannata surkutella sitä, ettei päässyt podiumille. Alussa tuntui, etten pääse ollenkaan vauhtiin, mutta väliaikojen perusteella näytti kuitenkin siltä, että olin hiihtänyt hyvin, ehkä tuo vastainen, puuskittainen tuuli sai tuntumaan siltä, ettei etene. Pohja oli mössöä, joten keli oli raskas. Tämä on kaikista raain matka urheilijalle, kun on pakko painaa koko matka täysillä, ja tämä on kuitenkin pitempi kuin sprintti ja kuitenkin pitäisi pystyä miettimään taktiikkaa.

Riikka Sarasoja-Lilja, 14. sija

- Kyllä on hyvät asetelmat huomiseen. Erot ovat niin pieniä, että (huominen startti) muistuttaa yhteislähtöä. Vauhdinjako oli ihan hyvää, eikä jäänyt mitään jossiteltavaa. Toivottavasti kroppa vielä vähän aukeaa ja saan hyviä tasapainoisia suorituksia. Mitään varsinaista lihasjumia ei ole, enemmänkin sellaista pientä kisan puutetta, ehkä enemmän korvien välissä. Ei ole niin rutinoitunut olo. Se on aina sama pitkän kisatauon jälkeen ja aina joulutauon jälkeen, kun pitää herätä arkeen. Kun laittaa numerolapun ja vetää kisatrikoot, niin aina sitä syttyy.

Anne Kyllönen 18. sija:

- Mä oon tosi tyytyväinen kahdeksanteentoista sijaan. Tämä oli yksi parhaita vaparin kisoja. Olosuhteet olivat haastavat varsinkin minulle. Laskuissa oli mössön alla jäätä ja ne oli vielä aurattu, niin koko ajan oli vaarana että kaatuu. Ilmeisesti siellä on aika moni kaatunutkin. Huominen kisa, jossa lähdetään melkein yhteislähtönä ladulle, sopii minulle erittäin hyvin, saan alusta asti lähteä kovaa liikkeelle. Mukava lähteä hiihtämään: latu on mukava ja lähden ladulle hyvistä lähtökohdista.

Krista Lähteenmäki 18. sija:

- Aika vaikea oli saada hiihto käynnistymään, mutta lopussa löysin rytmiä tekemiseen. Ei ollut vielä ihan terävää menoa. Yllättävän haastavaa oli lähteä kilpailemaan pitkän tauon jälkeen. Huomenna lähetään takaa-ajoon melkein yhteislähtönä. En usko, että huomenna pääsee kärki karkaamaan, varsinkin, jos on puuskittaista tuulta, niin peesistä on huomenna hyötyä. Eilen latu oli todella kova ja tänään ihan pehmeä, niin suksien testaaminen jäi tähän aamuun, mutta tilanne oli sama kaikille.

Kerttu Niskanen 22. sija:

- Eroa tuli tuossa heti alussa. Oon viimeksi hiihtänyt Kuusamossa ja sen jälkeen oli pientä flunssaa. Ihan hyvin leirin sain Livignossa, mutta olihan tämä vähän tällainen aukaiseva kisa. Ihan kohtalainen suoritus, tämä ei ole minulle paras matka, mutta en missään nimessä voi olla suoritukseen tyytyväinen, kun näin lyhyellä matkalla tuli näin paljon eroa keulaan.

Aino-Kaisa Saarinen, 27. sija:

- Terävästi lähti alku ja ajattelin kiristää vauhtia loppua kohti En tiedä aloitinko sitten liian kovaa, mutta katsotaan huomenna miten menee. Porukkahiihtoahan se huomenna tulee olemaan. Johaug on siinä viiden sekunnin päässä, niin pitää katsoa, jos siitä saisi vaikka vauhtia.

Laura Ahervo 44.sija:

- Eihän se nyt hyvin mennyt. Kyllä odotin itseltäni parempaa tulosta. Aloitin liian kovaa ja se kostautui lopussa. Vastatuuli ja mössöinen rata teki kisasta raskaan, ja kun aloitin liian kovaa, niin se kostautui lopussa. Sitten kun katkesi, niin sitten katkesi. Ei tässä nyt kuitenkaan auta jäädä surkuttelemaan, pakko yrittää nollata tämä päivä ja huomenna hyvällä fiiliksellä ladulle.

Lari Lehtonen 25. sija

- Tänään onnistui vauhdinjako hyvin. Parempi aloitus Tourille kuin viime vuonna. Ero kärkeen on reilu, mutta kohtuullinen. Jos olisi viisi sekuntia nopeammin hiihtänyt, niin olisi ollut tuloksissa huomattavasti korkeammalla. Siinä lähtee huomenna melkoinen nippu miehiä yhtä aikaa ladulle, joten melkoista miekkailua saattaa olla luvassa. Pitää hiihtää rennosti ja yrittää pitää oma paikka, ettei mene häseltämiseksi ja sohimiseksi se kisa, mutta siellä on moni yrittämässä, joten sauvoja kyllä katkeaa.

Matti Heikkinen 29. sija:

- Ei lähtenyt vaan käyntiin. Oli kyllä vaikea ensimmäinen kilometri. Loppu tuli hyvin, mutta vaisu aloitus. Oli kyllä vaikeata hiihtoa, ei lähtenyt käyntiin,  ei saanut turbo happea. Kone aukesi loppua kohti, joten mielenkiinnolla lähden huomiseen kisaan.

Iivo Niskanen 80. sija

- Huono kisa. Ei ole sitten viime kerran tullut hiihdettyä näin laiskasti. Ei käskyttänyt yhtään. Ei auta kuin yrittää huomenna parantaa. Tosi flegmaattinen kisa. Livignon leirin jälkeen meni vähän jumiin. Ei ole lihakset olleet korkean paikan leirin jälkeen ihan parhaassa iskussa ja kotona tuli hiihdettyä yli 20 asteen pakkasissa, mutta meni entistä huonommaksi. Toivottavasti paranee, kun saa kovempivauhtista hiihtää enemmän. En ole tyytyväinen, mutta huomenna on uusi päivä.

Magnar Dalen:

- Riitta-Liisalta hyvä avaushiihto palkintopallin tuntumaan ja hän on kunnossa Tour de Skitä varten. Naisten suoritukseen kokonaisuutena olen tyytyväinen, tämä oli lämmittelyä kokonaiskisaa varten. Huomenna ladulle lähdetään niin pienillä eroilla, että parin kilometrin jälkeen porukka on melko hyvin kasassa.

-Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit