swix rullahiihto550 90

Suomelle hopeaa naisten parisprintistä!

Krista_Aikku020311Suomen kaksikko Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Lähteenmäki otti MM-hopeaa naisten parisprintissä.


Krista_Aikku020311Krista ja Aikku spekuloimassa parisprintistä. Kuva: Hevoskuuri.fiSuomen kaksikko Aino-Kaisa Saarinen ja Krista Lähteenmäki otti MM-hopeaa naisten parisprintissä. Ruotsin joukkue Ida Ingemarsdotter ja Charlotte Kalla karkasi voittoon ankkuriosuuden alussa Charlotte Kallan vahvan alun myötä. Krista Lähteenmäki onnistui kukistamaan loppusuoralla Norjan Astrid Jakobsenin.

Naisten parisprintti tarjosi sumun keskeltä hienon jännitysnätelmän, joka päättyi upeasti Suomen naisten hopeamitaliin. Sekä Aino-Kaisa, että Krista tekivät kumpikin vahvaa työtä, joka palkittiin mitalilla. Tytöt olivatkin varsin tyytyväisinä maalialueella:

Krista: - Viimeinen vaihto epäonnistui hiukan ja Ruotsi pääsi näin karkuun ja viimeisessä ylämäessä iski lisäksi hapot ja Jacobsen pääsi edelle. Lopussa pystyin jaksoin kuitenkin hyvin puristaa, ja tiesin että olen lopussa vahva. Joten jätetään hopeakamppailu loppusuoralle. Koko ajan uskoin mahdollisuuksiini. Uskomatonta saada ensimmäinen aikuisten mitali.

Aikku: En nähnyt viimeisellä kierroksella mitään, eikä telkkaria ollut missään, yritin kyllä kuunnella sen minkä pystyin. Ihan lopussa vasta näin mikä oli tilanne. Viimeisessä vaihdossa olin niin hapoilla, etten pystynytt kiihdyttämään ennen vaihtoa. En meinannut millään saada Kristaa kiinni.

Vaikea sanoa, vaikuttiko huono vaihto lopputuloksiin, Kalla veti tosi vahvan viimeisen kierroksen, tosin hyytyen hiukan lopussa. Ja peesissähän olisi ollut helpompi tulla. Tosi upea suoritus kuitenkin naisilta. Jouduimme lopettamaan haastattelun, kun Musti iski juuri samalla hetkellä ja Suomi johti miesten viestiä...

Ruotsin naiset olivat monen pettymyksen jälkeen yhtä hymyä maalialueella. Tässä heidän kommentteja päivän kisasta.

Ida Ingemarsdotter: Yritin vain säästää voimiani viimeiselle kierrokselle ja viimeisessä ylämäessä näin, että Aikku menee jäykin jaloin. Joten päätin iskeä ja yrittää saada eroa viimeiseen vaihtoon.

Charlotte Kalla: Oli tosi hyvä päästä hiukan irti lähtemään viimeiselle kierrokselle. Etukäteen olin päättänyt, että yritän kaikkeni viimeisellä kierroksella. Hiukan hyydyin lopussa, mutta ero riitti. Tämä tuntuu todella upealta. Meidän hyvä fiilis ja joukkuehenki auttoi tänään varmasti tänään. Meillä on niin hauskaa yhdessä, etteivät edellisten päivien epäonnistumisett haitanneet. En ollut huolissaan voitelusta ennen kisaa. Tiesin, että meidän huoltomiehet yrittää parhaansa saadakseen hyvät sukset meille ja tänään sukset toimivat.

Tulokset:

1. Ruotsi 19:25.0
2. Suomi +3.3
3. Norja +4.1
4. Italia +15.1
5. Slovenia +18.5

- Tero Viljanen, Holmenkollen

16449731211626309866

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit