swix rullahiihto550 90

Suomen ampumahiihtojoukkue ensimmäisiin maailmancup-osakilpailuihin valittu

Mari Eder on Suomen naisampumahiihtäjien ykköskortti alkavalla kaudella. Kuva: NordicFocus

Mari Eder on Suomen naisampumahiihtäjien ykköskortti alkavalla kaudella. Kuva: NordicFocus

Suomen ampumahiihtojoukkue kauden ensimmäisiin maailmancupin osakilpailuihin on valittu. Ennen joulua kilpaillaan IBU:n linjauksen mukaisesti vain kahdella paikkakunnalla; Kontiolahdella ja Hochfilzenissä.

Suomen urheilijat: 

Naiset 
Mari Eder 
Erika Jänkä 
Sanna Laari
Venla Lehtonen 
Suvi Minkkinen

Miehet
Tuomas Harjula
Olli Hiidensalo
Jaakko Ranta
Tero Seppälä

Lisäksi naisten joukkueeseen valitaan varaurheilijoiksi Nastassia Kinnunen (ei vielä edustusoikeutta) ja Saana Lahdelma. Miesten joukkueeseen valittu varaurheilija on Heikki Laitinen.

Nastassia Kinnunnen Suomen väreihin

Suomen Ampumahiihtoliitto tiedottaa Nastassia Kinnusen saaneen Suomen kansalaisuuden. Suomen Ampumahiihtoliitto on käynnistänyt 13.11. normaalit protokollan mukaiset toimenpiteet sekä Valko-Venäjän ampumahiihtoliiton että kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kanssa, jotta Kinnusen kilpailuoikeus Suomen joukkueessa on mahdollista.

Nastassia Kinnunen (os Dubarezava) on syntynyt Valko-Venäjällä. Urheilijauransa hän on kansainvälisellä tasolla aloittanut maastohiihtäjänä 2007 maailmancupissa. Yhteensä Kinnunen on osallistunut maastohiihdon MM-kilpailuihin 4 kertaa. Kinnunen osallistui maastohiihtäjänä Vancouverin Olympialaisiin.

Ampumahiihtoon Kinnunen siirtyi Vancouverin olympialaisten jälkeen. Maailmancupeissa Kinnusella on ollut sijoituksia 10 joukkoon useita kertoja. Ampumahiihdossa MM-kilpailuihin Kinnunen on osallistunut neljä kertaa. Sotshin olympialaisiin Kinnunen osallistui ampumahiihtäjänä.

Avioiduttuaan suomalaisen miehen kanssa, Kinnunen muutti Suomeen 2017, josta lähtien hän on perheensä kanssa asunut Suomessa.

Suomessa Nastassia Kinnunen on jatkanut ampumahiihdon harrastamista, seuranaan Kontiolahden Urheilijat. Hän on muun muassa voittanut Suomen mestaruuden yhteislähtökilpailussa 2018 keväällä.

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit