swix rullahiihto550 90

Suomen Cupin kauden päätösmatka oli Pärmäkosken ylivoimainen näytös

Krista Pärmäkoski oli suvereeni ykkönen Rukalla lauantaina. Kuva: Touho Häkkinen

Krista Pärmäkoski oli suvereeni ykkönen Rukalla lauantaina. Kuva: Touho Häkkinen

Perjantain viestissä toiseksi jätetty Krista Pärmäkoski ei jättänyt Suomen cupin kauden päätösosakilpailun ratkaisua loppusuoralle.

Pärmäkoski irtosi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailussa muulta reilun 60 naisen ryhmältä noin kilometrin hiihdon jälkeen ja voitto oli ratkennut varhaisessa vaiheessa. Ikaalisten Urheilijoiden hiihtäjä sai ensimmäisen viiden kilometrin matkalla jo yli 50 sekunnin eron muihin. Sen jälkeen vauhti tasaantui ja maalissa ero seuraavaan oli 58 sekuntia.

Kisan kakkossija ratkesi puolivälissä, kun Visa Ski Teamin Riitta-Liisa Roponen jätti muut taistelemaan kolmossijasta. Roponen sai tehtyä noin 40 sekunnin eron takana tuleviin.

Kolmossijasta kilpailivat Laura Mononen, Anne Kyllönen, Johanna Matintalo ja Jasmi Joensuu.

RukaNaiset15kmTouhoKuva: Touho Häkkinen

Stadionille tuovassa nousussa ja loppusuoralla vahvin oli Pöytyän Urheilijoiden Matintalo. Kainuun Hiihtoseuran Kyllönen oli neljäs, Hämeenlinnan Hiihtoseuran Mononen viides ja Vantaan Hiihtoseuran Joensuu kuudes.

Lauantain kilpailu päätti myös yhdeksän osakilpailun Suomen Cup -kauden 2020/2021. Naisten kokonaisvoittajaksi ylsi Anne Kyllönen ennen Johanna Matintaloa ja Laura Monosta.

Tulokset

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit