KU Swix Pro 22 550x90px

Suomen joukkueet maailmancup-finaaleihin

Maailmancup-finaaleihin Tukholmaan ja Faluniin lähtevä Suomen joukkue on vahvistettu.

Maailmancup-finaaleihin Tukholmaan ja Faluniin lähtevä Suomen joukkue on vahvistettu. Sääntöjen mukaan finaaleihin saa osallistua maailmancup-pisteiden 50 parasta miestä ja 50 parasta naista. Suomalaisista maailmancup-finaaleihin lähtee kuusi naista ja kolme miestä. Finaalit alkavat maastohiihdon osalta keskiviikkona 16.3. jo perinteisesti Tukholman kaupunkisprintillä. Maailmancup-kausi huipentuu Falunissa finaaleihin ns. mini-tourina, jossa perjantaina 18.3. hiihdetään prologi perinteisellä hiihtotavalla, lauantaina 19.3. takaa-ajo ja sunnuntaina 20.3. minitour päättyy vapaan hiihtotavan 25 / 40 km takaa-ajoon.

Suomen joukkue maailmancup-finaaleihin:

Naiset:

Aino-Kaisa Saarinen, Pirjo Muranen, Krista Lähteenmäki, Riikka Sarasoja, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen

Miehet:

Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Matias Strandvall

-Maailmancup-finaalit ovat ns. minitour ja voittaakseen minitourin pitää sunnuntaina tulla maaliin ensimmäisenä. Minitour mahdollistaa myös sen, että urheilija voi hiihtää vain esimerkiksi Tukholman sprintin, kuten meidän hiihtäjistämme Pirjo Muranen tekee, kertoo päävalmentaja Magnar Dalen.

- Mielipiteeni maailmancup-finaaleista on että finaalit saisivat mieluummin olla ns. avoimia kuin suljettuja, jotta nuoriakin urheilijoita olisi mahdollista saada mukaan hankkimaan kokemusta. Nythän mukaan ei pääse, ellei ole 50 parhaan joukossa maailmancup-pisteissä. Falunissa on perinteisesti kauden päätösjuhla eri maajoukkueiden ja FIS:n kesken, siellä keskustellaan varmasti myös minitourien mielekkyydestä. Olemme sitä mieltä, että minitourien sijaan kisat saisivat mieluummin olla normaaleja yksittäisiä maailmancup-kisoja, Dalen jatkaa.

- Maastohiihto ry:n tiedotus

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit