KU Swix Pro 550x90px

Suomen joukkuessa kaksi positiivista koronatestitulosta – myös Ruotsin Linn Svahnilla positiivinen testitulos

Suomen joukkuessa kaksi positiivista koronatestitulosta. Kuva: NordicFocus

Suomen joukkuessa kaksi positiivista koronatestitulosta. Kuva: NordicFocus

Suomen Tour de Skin maastohiihtojoukkueessa on todettu kaksi positiivista Covid-19 testiä antigeenimenetelmällä. Joukkueenjäsenet on eristetty ja odottavat PCR-testien tuloksia, tiedottaa Hiihtoliitto.

 

– Suomen Joukkueen muut jäsenet ovat paikallisten terveysviranomaisten ohjeiden mukaisesti jatkaneet toimintaansa Tour de Skillä. Suomen joukkueessa on tiukka terveysturvallisuussuunnitelma ja -protokolla myös sisäisesti, mitä on noudatettu koko Tourin ajan, kerrotaan Hiihtoliiton tiedotteessa.

Testit on tehty ennen Val di Fiemmen kisapaikalle akkreditoitumista. Myös Ruotsin joukkueessa on todettu yksi positiivinen tapaus, FIS:n tiedotteen mukaan.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan sairastanut ruotsalainen on Linn Svahn. Hänen PCR-testin tulosta odotetaan Ruotsin maajoukkuelääkärin mukaan huomisaamuksi.

Järjestäjät muistuttivat, että virheellisten positiivisten koronatulosten määrä on kasvanut, kun testausta on voimakkaasti lisätty urheilukisoissa. Esimerkiksi puolalaisen mäkihyppääjän positiivinen tulos mäkiviikolla osoittautui myöhemmin virheelliseksi.

Huom. lisätty julkaisun jälkeen tieto Linn Svahnista.

STT - Kestävyysurheilu.fi

 

MM-hiihdot

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit