KU Swix Pro 22 550x90px

Kanadalle ensimmäinen maailmanmestaruus, Suomen miehet taipuivat viidenneksi

Kanadasprintti020311 Kanadan miehet Devon Kershaw ja Alex Harvey tekivät historiaa voittamalla Kanadalle maan ensimmäisen maailmanmestaruuden maastohiihdossa. Suomen miehet taipuivat viidenneksi huikean taistelun jälkeen.

Kanadasprintti020311Kanadan Harvey otti historiallisen kullan maalleen. Kuva: Hevoskuuri.fiKanadan miehet Devon Kershaw ja Alex Harvey tekivät historiaa voittamalla Kanadalle maan ensmmäisen maailmanmestaruuden maastohiihdossa. Suomen miehet taipuivat viidenneksi huikean taistelun jälkeen. Alex Harveyn iskukyvystä saimme hiukan esimakua viime sunnuntain yhdistelmähiihdossa. Silloin valitettavasti krampit estivät yllätyksen, mutta tänään hänelle ei mahtanut kukaan mitään.

Kanadalaiset olivat todella tyytyväisiä maalissa ja juhlivat villisti maailmanmestaruutta. Norja tuli Ola Vigen Hattestadin ankkuroimana niukasti toiseksi. Pronssin otti Venäjä viime vuoden olympialaisten sprinttisankareiden Alexander Panzhinskyn ja Nikita Kriukovin muodostaessa Venäjän joukkueen.

Alex Harveyn vahvasta itseluottamuksesta kertoo se, että hän sanoi aamulla Devonille, että miltä tuntuu herätä maailmanmestarina. Devon puisteli vaan päätään ja sanoi että lopeta moinen vitsailu. Alex Harvey kertoikin,että hän kunnioittaa kaikkia vastustajiaan, mutta ei pelkää ketään. Eilen illalla kun Harvey kuuli, että Hattestad olisi Norjan ankkurina, hän tiesi ja uskoi että hänellä on mahdollisuuksia loppukirissä. Harvey kertoi olevansa vahva sprinttitasatyönnöissä silloin kun on lyhyt kiritaistelu, muttei enää silloin kun ollaan tultu pitkään viimeiset kilometrit kovaa.

Alex Harvey: -Täytyy unelmoida ja uskoa, jos haluaa voittaa. Tämä on Kanadan miesten ensimmäinen maailmanmestaruus hiihdossa. Tuntuu uskomatttomalta, mutta tiesin, että meillä on voittomahdollisuudet. Huoltomiehet ovat ansainneet tänään pari olutta, sukset olivat tosi hyvät. Ovat varmaan innoissaan kopilla. Meillä on tosi hyvä tiimi ja henki.

Devon Kershaw: - Meillä on paras kausi koskaan menossa. Menetin semifinaalissa suksen, ja hetken mies ja suksi meni eri suuntiin, ja ajattelin, että "Oh my god!" Tämä ei tv:ssä näkynyt. Nyt olen tosi tyytyväinen, että jätin 15km väliin, vaikka se on ollut yksi parhaimmista matkoistani. Pahinta on olla 4. olympialaisissa Kanadassa, joten tämä kyllä hyvittää paljon.

Myös Nojan miehet olivat tyytyväisiä hopeaan:

Petter Northug: Olin vähällä pidolla liikkeellä tänään, meillä oli uusi ase käytössä, mutta en kerro sitä teille. Osuusjärjestys valittiin sen takia, että Hattestadin tasatyöntö on parempi kuin minun. En pystynyt vastaamaan Samin iskuun, koska oli niin vähän pitoa, mutta hyvä että Ruotsiin tuli eroa.

Ola Vigen Hattestad: Yritin vain saada Villeä kiinni, ja lopussa olin ihan puhki. Yksi huono työntö ja Harvey meni ohi. Hän oli vain liian kova tänään.

Sami Jauhojärvi teki huikean hiihdon karkaamalla kaikilta muilta toiseksi viimeisellä osuudella useita sekunteja: - Tarkoitus oli pudottaa porukka viimeisellä lenkillä ja siinä onnistuin, parempaan en tänään pysynyt. Viides sija on se mikä tänään saatiin, ja päästäänhän me bemarilla täältä pois. Tänään oli sellaista iskua, mitä kapasiteetti mahdollistaa. Viidenteen sijaan on oltava tyytyväinen.

Ville Nousiainen taisteli, mutta joutui taipumaan lopussa viidenneksi ankaran kamppailun jälkeen.

- Tasatyöntö ei ollut tänään kohdillaan, sukset olivat paremmat kuin eilen ja silloin oltaisiin taisteltu näillä suksilla mitalista. Ehkä parempi taktiikka olisi ollut tulla perässä tänään. Emme sopineet mitään taktiikkaa etukäteen. Tosin tänään ei olisi varmaan millään taktiikalla tullut mitalia, sen verran tiukka kisa oli. Mustin kanssa vähän arvailtiinkin,  että Kanada voi olla tänään vahva. Se ei ollut mikään yllätys, hehän passasivat eilen. Kyllä se kisa tuntui jäsenissä tänään. Nyt ei sanoin voi kuvata miten iso moka ja pettymys tämä oli. Yritän perjantaihin mennessä koota itseni. Viestijoukkuehan meillä on tosi hyvä, neljä vahvaa miestä. Siinä meillä on uusi mahdollisuus saada mitali.

Tulokset: 

1. Kanada 19:10.0
2. Norja +0.2
3. Venäjä +0.5
4. Saksa +0.9
5. Suomi +1.1

- Tero Viljanen, Holmenkollen

ps! Hevoskuuri kiiruhtaa jälleen palkintojenjakoon. Sympaattisten kanadalaisten haastatteluun palaamme myöhemmin. Sitä odotellessa.

Banner Swix Pro22 550 350

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit