KU Swix Pro 550x90px

Suomesta uusi talli Ski Classics -sarjaan

Eric Storvall luotsaa Team ES Endurancen Ski Classics -sarjaan.

Eric Storvall luotsaa Team ES Endurancen Ski Classics -sarjaan.

Visma Ski Classics -sarjassa nähdään ensi talvena uusi suomalaistalli. Team ES Endurance on hyväksytty niiden 35 tallin joukkoon, jotka saavat Pro team -statuksen sarjassa.

Tallin johtajana toimii Eric Storvall, jonka liikunta-alan palveluja tarjoava yritys on tallin tämän hetken nimikumppani. Tällä hetkellä tallissa on viisi urheilijaa, mutta tilaa on mahdollisesti vielä vahvistuksille. Kukaan tallin hiihtäjistä ei ole aiemmin panostanut kokonaan pitkiin perinteisen kilpailuihin.

Team ES Endurance hiihtäjät:

Eric Storvall
Erik Silfver
Nico Bennert
Eevakaisa Loukusa
Annika Sjöström

Erik Silfver on ruotsalainen ja Storvallin tuttu Uumajan opiskeluvuosilta.

– Hän on hiihtänyt useamman kerran maailmancupissa pisteille sprintissä. Hän kilpailee normaalimatkoilla tulevallakin kaudella, mutta nähdään myös Ski Classics -sarjassa.

Myös vielä nuorten sarjoissa kilpaileva 20-vuotias Nico Bennert kilpailee edelleen normaalimatkoilla, ainakin nuorten SM-hiihdoissa.

– On hyvä, että nuori ei siirry liian nopeasti pitkille matkoille ja pelkästään tasatyöntöharjoitteluun, näkee Storvall.

Tallin huoltajana toimii maajoukkueen entinen huoltopäällikkö Stefan Storvall, Ericin isä.

– Näin kokenut suksihuoltaja on varmasti yksi meidän eduistamme.

Tallin suunnitelman on kiertää iso osa Ski Classics -sarjan kilpailuista.

– Olemme mukana Livignon avausviikonlopussa, Toblach-Cortinassa, Marcialongassa, Vasaloppetissa, mahdollisesti Birkebeinerrennetissä sekä tietenkin Ylläs-Levissä, joka on yksi kauden päätavoitteistamme, kertoo Strorvall.

Talli on löytänyt jo yhteistyökumppaneita, mutta uusiakin mahtuu mukaan.

– Pyrimme antamaan kumppaneille todella hyvän näkyvyyden. Tärkeätä on kuitenkin, että kumppani on oikeanlainen.

Eric Storvall on itse hiihtänyt useita Keski-Euroopan suuria pitkän matkan hiihtoja vapaalla, mutta haluaa nyt mukaan myös kovatasoisiin perinteisen kisoihin.

– Haluan tarjota tallin hiihtäjille mahdollisuuden kilpailla kansainvälisissä ja tasokkaissa kilpailuissa. Ski Classics -sarjassa se onnistuu, vaikka ei olisikaan maailmancupia kiertävä urheilija.
– Haluamme myös nostaa pitkän matkan hiihdon näkyvyyttä Suomessa ja innostaa ihmisiä enemmän hiihtämään itsekin, sanoo Storvall.

Lue myös: David Nilsson on toiveikas tulevan Ski Classics -kauden suhteen

-Petri Ikävalko

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit