swix rullahiihto550 90

Suomi jäi 11. tilalle miesten viestissä

Group120212HEm introSuomi jäi 11. sijalle maastohiihdon maailmancupin miesten viestissä Nove Mestossa.


Group120212HEmPetter Northug kirii Norjan vaoittoon. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusSuomi jäi 11. sijalle maastohiihdon maailmancupin miesten viestissä Nove Mestossa. Voiton vei Norja, jonka ankkuri Petter Northug löi loppukirissä Venäjän Maksim Vilegzhaninin. Kolmas oli Ruotsi. Kärkijoukkueiden ankkurit hiihtelivät päätösosuuden alussa rennon letkeästi, kun miehet halusivat ratkaista sijoitukset vasta loppukirissä.

Suomi hävisi voittajajoukkueelle minuutin ja 29,5 sekuntia. Joukkueessa hiihtivät Lari Lehtonen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen ja Ville Nousiainen.

Avausosuuden hiihtänyt Lari Lehtonen kommentoi kisan jälkeen hiihtoaan seuraavasti:

- Tänään oli ainakin todellinen taisteluhiihto, meinasin jo alkumatkalla jäädä kärkiryhmästä mutta sain taisteltua porukkaa kiinni. Sitten viimeiselle lenkille lähdettäessä kun keula lisäsi vielä vauhtia niin siihen ei pystynyt vastaamaan. Parempaa menoa oli kuitenkin kuin eilen.

Kakkososuudella hiihtänyt Sami Jauhojärvi löysi päivästä hyvääkin, vaikka jäikin hiukan lisää kärjestä omalla osuudellaan:

- Aika tyypillistä viestihiihtoa, Ranskan Gaillardin ja Venäjän Turyshevin kanssa tehtiin osuudella yhteistyötä ja otettiin keulaa jo kiinni. Sitten 7,5 km jälkeen kun keula löi lisää vauhtia niin siinä sitten jäätiin hiukan lisää. Hyvää päivässä oli se, että nyt oli taas merkkejä siitä että pystyy lyömäänkin ja pitämään kovaa vauhtia yllä.

Miesten viesti ei Dalenille iloa tuonut.

– Tällä hetkellä miesten joukkueellamme ei ole mahdollisuuksia taistella kärkeä vastaan, mutta me tulemme vielä takaisin, Dalen totesi.

Suomi jäi kärjen kyydistä heti alussa, eikä kärkijoukkueiden laimea vauhti ankkuriosuuden alussa tuonut kohennusta.

– Emme ole löytäneet parasta mahdollista kuntoa mieshiihtäjillemme. Lisäksi meillä on ollut pieniä terveysongelmia, Dalen selvitti.

Miehet, 4 x 10 km viesti:
1) Norja 1.40.16,8 (Eldar Rönning, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug), 2) Venäjä (Dimitri Japarov, Stanislav Volzhentsev, Konstanin Glavatskih, Maksim Vilegzhanin) –0,6, 3) Ruotsi (Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anders Södergren, Marcus Hellner) –2,2, 4) Italia –3,1, 5) Saksa –3,2,...11) Suomi (Lari Lehtonen, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Ville Nousiainen) –1.29,5.

- STT - Maastohiihdon tiedotus

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Suositeltavaa luettavaa

Kilpailukalenterit